SNA 2 in grote degradatiezorgen

 SNA 2 speelde afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen de sterke nummer 2 020 2, maar verloor uiteindelijk toch met 8 – 12. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan, moet er wel een wonder gebeuren om nog aan degradatie te kunnen ontsnappen.

De pas 10-jarige Luca Smit maakte een uitstekende debuut en haalde zelfs een fraaie damzet uit tegen de sterke Paul Lohuis, maar verloor uiteindelijk toch. Timo Kuipers liet vervolgens zien het dammen absoluut nog niet verleerd te zijn en behaalde een probleemloze remise tegen de sterke Wiebo Drost. Na de remise van Daan van Os speelde Theo Tesselaar weer eens een onregelmatige partij tegen de sterke Erik Brunsman en ook die partij eindigde uiteindelijk in remise (3-5).

Ook hierna bleef de strijd gelijk opgaan. Coen Jong ruilde in tijdnood te gevaarlijk naar voren, maar had gelukkig nog een truukje achter de hand om een benauwde remise te behalen. Met de remises van Bertus Groot en Rene Emmaneel was vervolgens volgens mij ook helemaal niets mis.

Jan Houwing kreeg vervolgens uiteindelijk wel een betere stand op het bord, maar winst zat er niet in. Ook Maurice Koopmanschap hield zijn sterkere tegenstander bekwaam in bedwang (8-10).

Onze hoop was tenslotte gevestigd op Pepijn Folgers. Hij bood taai verweer tegen Hanco Elanbaas, maar kon helaas een nederlaag niet voorkomen.

Hierdoor werd de eindstand bepaald op 8-12. Over twee weken kunnen we met een overwinning op middenmoter Haarlemse Damclub wellicht voorlopig nog directe degradatie ontlopen.

Brochure

SNA-2013-brochure

Speelzaal