COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Speelgelegenheid: O.S.G.Huygenwaard
Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

SNA voor titel in KDK?

Het is bekend dat in de Kennemer Damkring de strijd om de titel meestal gaat tussen SNA en Heiloo. Laatsgenoemde team heeft dan ook een aantal hele sterke spelers in haar gelederen, zoals René Boulonois. Noodgedwongen moest coordinator Sierd een aantal niet voor de hand liggende spelers oproepen om in te vallen, omdat de reguliere spelers ook nog een wedstrijd hadden tegen Hoogwoud in de andere speelzaal.

Maurice Koopmanschap op bord 3 had een leuke wedstrijd tegen Frans Schouten. Frans nam ietwat teveel risico met een verre voorpost en Maurice wist dat goed uit te buiten door een damcobinatie in de stand te weven. Hierna was het snel voorbij. 3-0!

Coen Jong en Siem Droog hadden ook al zo’n bijzondere pot. Plots slaakt Siem een kreet die nagalmt door de ruimte: “Goh, wat een verschrikkelijke blunder”, waarop Coen droogjes antwoord: “Ja, maar het was toch al uit”. 6-0.

Ondergetekende kreeg Bert van Leijden als vriend/vijand tegenover zich. Ik had me voorgenomen zoveel mogelijk spanning op te bouwen en Bert deed lekker mee. Ik wist ten koste van een schijf een dam te halen. Bert nam die weer af en we stonden gelijk. Het leek alsof de partij snel na de start al uit zou zijn, maar nu begon het pas. In een bizar complexe stand werd echt elke kans benut om de de winst te zoeken. Ik wist nog een tweede keer een dam te behalen en kwam in een eindspel terecht waar ik de winst niet kon vinden. Hier de stand waar ik de combinatie uithaalde. Grootmeester Bertus kwam nog met het idee om eerst nog … te offeren. Misschien nog eens analyseren? Remise werd het. 7-1

Ik speelde 22-17, maar moest ik misschien eerst 23-19 spelen?

Bertus zelf had tegen Mart een mooie strijd. Hij moest uiteindelijk een 4-om-4 open zetten, maar zijn tegenstander nam die niet. Hierna kreeg Bertus alle kansen en wist met een sluwe combi een dam te halen en te winnen. 10-1.

René Emmaneel had ook zal zo’n zware tegenstander in André Valkering. Het ging lange tijd gelijk op. Het leek alsof René iets beter ontwikkeld stond, maar net niet genoeg om de winst te behalen. 11-2.

Theo Tesselaar kreeg de eer om zijn debuut te maken in deze competitie en werd prompt op bord 1 geplaatst en trof daar dus René Boulonois. Beide spelers leken er vol voor te willen gaan en waren dusdanig geconcentreerd aan het spelen, dat ze pas na een paar zetten doorhadden dat ze vergeten waren om de klok aan te zetten. In een soepele stijl wisten beiden spelers elkaars zwakke punten te bestoken, maar toch echt voordeel kregen ze niet. De vrede werd getekend en de eindstand 12-3. Ietwat geflatteerd, maar ja, dat is dammen.