COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Speelgelegenheid: O.S.G.Huygenwaard
Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

SNA ONDERWEG NAAR KAMPIOENSCHAP KENNEMER DAMKRING

In de thuiswedstrijd tegen de grote concurrent Heiloo moest noodgedwongen een beroep gedaan worden op gastspelers, omdat de harde kern moest optreden tegen Hoogwoud. Deze gastspelers boekten een prima resultaat door met 9-3 te winnen. Nu, in de uitwedstrijd tegen Heiloo, moesten de mannen van coach Aarts het zelf doen. Het werd een 14-5 overwinning, maar een fractie kleiner dan de winst van de gastspelers!

Coach Aarts had een uitgekiend strijdplan bedacht. Hij nam zelf plaats op het 1e bord tegen René Boulonois, om de anderen te ontlasten, maar die moesten dan wel winnen vanzelf.

Jan Algra gaf het goede voorbeeld. Weliswaar kwam hij een schijf achter, maar dat zei niet zoveel zei Simon Droog. Inderdaad, Jan won toch. De oudgedienden Willem Oudhuis en Gerard Kiewitt hielden het “luchtig”. Al snel werd de vredespijp gerookt (1-4).

In een wat wild eindspel, waarbij dammen van en op het bord kwamen, bleek Jarno het spelletje toch wat beter te doorgronden dan zijn tegenstander. Met zijn winst werd het 1-7. Co Filmer bouwde de voorsprong verder uit door op dam te komen, terwijl zijn tegenstander daar nog lang niet was. Frank vond, dat hij nu wel zijn taak volbracht had. Met een schijf achter had hij toch nog lang doorgespeeld (4-10).

Bertus speelde weer erg optimistisch. Hij had tegen clubgenoot Bert van Leyden een schijf achter moeten komen, maar toen Bert dit naliet werd hij opgerold(4-13).Pepijn mocht op bord 2 aantreden tegen de sterke Frans Schouten. Pepijn wist wat voordeel te verkrijgen, maar dat was tegen de degelijke Schouten niet genoeg. En zo werd de eindstand 5-14 bereikt.

De weg naar het kampioenschap ligt nu open!!