COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Speelgelegenheid: O.S.G.Huygenwaard
Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

KDK - beker en titel weer voor SNA

Na een zwaar seizoen van ploeteren en buffelen konden de mannen afgelopen vrijdagavond eindelijk weer ademhalen: de missie was geslaagd, de beker was binnen. Maar oh, oh, wat moest het van ver worden gehaald deze keer. In een volgeladen Broeikas te Akersloot alwaar de temperatuur al snel de naam van de speelzaal eer aan deed werd er een wonderbaarlijk strijd geleverd. SNA kwam in een verrassende samenstelling uit, want topcoach Frank Aarts had de latten onder en ook Co, Bertus en Sierd waren met andere dingen bezig. Maar met wat jeugdleden (Wart, Jelle en Maarten), een nieuwkomer (Pim vd Bom), een paar routiniers (Jan, Jan en Willem), een verdwaalde schijvenduwer (ondergetekende) en gelegenheidscoach Roy Coster meenden we toch wel wat kansjes te hebben tegen DOS.

Zoals gewoonlijk wist ik mijn partij weer om te buigen in een fraaie aanval die veel perspectief bood, ware het niet dat mijn tegenstander G. Luiten weer een geniepige combinatie kon uithalen waardoor ik twee schijven verloro. Zetcontrole!!!! Maar ik prutste nog wat door en leek nog net remise te kunnen halen, maar greep net mis. 3-0 achter!

Ook Pim kwam na een eerste week dammen goed uit de startblokken met een schijf vorosprong, maar zijn tegenstander wist dat geduld soms beloond wordt en wist ons nieuwe talent toch nog wat schijven en de overwinning af te snoepen.

Wart Verhagen had een leuke partij tegen mevrouw Smit. Hij kwam een dam achter, glipte toen zelf naar dam, bracht een leuke slagwending in het spel en won toch nog. Tsja, een mooi debuut Wart!

Willem liet zich door zijn tegenstander in een klassiek overrompelen en verloor helaas. Let wel: het staat ondertussen 9-3 voor DCH.

Maarten van Ammers kende een strakke partij tegen C. Kieft. Met mooie opbouwzetten en een goede schijvenverdeling kwam hij iets beter te staan, maar het was net te weinig voor winst. 10-4.

Die andere toper Jelle leek met zijn aanval succes te gaan oogsten. Hij kwam eerder op dam, zijn tegenstander moest nog twee schijven offeren, er kwam een 3-om-1 op het bord, het leek remise, Jelle speelde nog even door en wist zijn tegenstander toch nog vast te zetten Winst! Hopla: 10-7.

Jan Algra moest alle zeilen bij zetten om heer Smit van de winst te houden. Laatsgenoemde leek op een overwinning af te koersen, maar wilde iets te snel doorlopen naar dam, waardoor Jan de tijd kreeg om een laatste slagzet in de stand te weven en die kon hij net op tijd uithalen, waardoor de remise bereikt werd. 11-8.

Toen waren alle ogen op Jan Braveboer. Hij en zijn tegenstander meenden wel zonder klok te kunnen dammen, want ze hadden toch geen uren nodig? Nou, dat bleek ander. Met een hekstelling en twee schijven op de lange lijn had Jan zijn tegenstander wel in de tang, maar het leek gelijkwaardig. Zijn tegenstander kon een veelbelovende doorbraak nemen, maar verwisselde wat zetten, waardoor Jan met een 3-om-3 de doorbraak verhinderde en prompt beter kwam te staan. Met rustig uitspelen wist hij de volle winst naar zich toe te trekken en werd de stand 11-11.

Jan Algra werd tot topscoorder bekroond en moest met de medaille gaan slapen en ik mocht te beker in ontvangst nemen die weer een plaatsje gaat krijgen in de overvolle kast in onze speelzaal. We kijken alweer uit naar het volgende seizoen. Weer met de jeugd?