COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Speelgelegenheid: O.S.G.Huygenwaard
Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

MOOIE OVERWINNING VAN JONG SNA OP DOS IN DE KENNEMER DAMKRING

Even was het onduidelijk of we met 9 tegen 9 of 10 tegen 10 gingen spelen tegen DOS uit Sint-Pancras, maar het werd toch, na wat geschuif, 9 tegen 9. Exuperry opende de score door good old Gerard Kiewitt een verleidelijke combinatie aan te bieden. Helaas voor Gerard had Exuperry het goed gezien en het was 3-0. Luuk Terweiden speelde een strakke partij. Ik had helemaal geen kans tegen die jongen verzuchtte zijn oudere tegenstander (6-0).

Op bord 9 speelden de dames Mensinga en Smit tegen elkaar. Het ging lang gelijk op, maar toen sloeg Rianne toe met een mooie damzet (9-0).Na deze bliksemstart kwam de wedstrijd in rustiger vaarwater.

Jan Algra speelde een gedegen remise tegen C.Kieft. Ook Huub Pheiffer speelde rustig en gedegen met een keurige remise als resultaat. Jan Bravenboer en meneer Smit braken door naar dam en besloten, na enig overleg, de vredespijp te roken. Toen vervolgens ook Bertus op bord 1 de sterke G.Luiten op remise hield, was de overwinning van SNA een feit (13-4).

Jelle van der Eng hield G.Bekker in bedwang. Het eindspel leek nadelig voor Jelle, maar met een fraai offer wist hij alle problemen op te lossen (14-5). Co Filmer had weer de langste partij. Hij wist voorzitter Zuurbier echter keurig vast te zetten en gaf zo de overwinning nog extra glans. Eindstand 17-5. Coach Aarts mag blijven!