COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Speelgelegenheid: O.S.G.Huygenwaard
Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

RUIME OVERWINNING OP AKERSLOOT IN GEZELLIGE BROEIKAS

Omdat de Broeikas tot haar eigen verbazing zowel van St.Pancras als van Heiloo had gewonnen, was de wedstrijd tussen SNA en Akersloot een strijd om de koppositie in de Kennemer Damkring. Dat verhinderde echter niemand om er in het begin een gezellige warboel van te maken. Een echte arbiter zou er hoorndol van geworden zijn.

Jan Bravenboer zette de eerste score op het bord. Hij slaagde er vlot in om de praatjes van Manus in te “dammen” (3-0). Jurre, die volgens Jurre niet op het laagste bord zat, omdat Frank er bij was, wist in een wat warrelige partij middels een twee om drietje als tweede te winnen (6-0). Sierd besloot eens klassiek te spelen. A la Bertus draaide hij er een bomzet in en tot zijn eigen verbazing mocht hij die nog uitvoeren ook (9-0). De partij van Frank leek door veel ruilen rustig naar remise te kabbelen, maar in het late middenspel sloeg Frank met een 4 om 4 met doorbraak toch nog toe (12-0).

Bertus had met medewerking van zijn tegenstander een lekker rommelige stand. De vos loerde weer op zetjes. De eerste fraaie mogelijkheid werd nog opgelost met een ruiltje, maar bij de tweede sloeg hij om het hoekie toe (15-0). Zo dacht Jan Algra, de buit is binnen, en hij bood remise aan. Dan had Akersloot tenminste ook nog een punt.

Maar Akersloot liet zich niet helemaal kisten. Gerard Oud had Kevin, die na 2 mooie overwinningen wat al te parmantig speelde, al snel in een opsluiting genomen en hij liet niet meer los (16-4). Pepijn was op bord 1 in een heftige strijd verwikkeld met Wil Broersen. Ondanks een tijdelijk schijfje voor gedurende 30 zetten kon hij toch net niet winnen. Op het beslissende moment had hij geen goed tempo. Eindstand 17-5 voor SNA.

De uitslagen:

1. Wil Broersen - Pepijn Folgers 1-1

2. Gerard Oud - Kevin van Langen3-0

3. Gert Zonneveld - Sierd van Randen 0-3

4. L.Ridder - Bertus Groot 0-3

5. A.Lubbers - Jan Algra 0-3

6. Manus Twaalfh. - Jan Bravenboer 0-3

7. O. Wever - Jurre Verhagen 0-3

8. P. de Bruin - Frank Aarts 0-3

Obdam, 14-12-2016, Sierd van Randen.