COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

DOS – SNA : TWEE HELE VERSCHILLENDE HELFTEN

Geschreven door Sierd van Randen

Na de nieuwjaarswensen damde DOS maandagavond tegen SNA zoals Jorien ter Mors afgelopen weekend schaatste in Heerenveen. Zaterdag slecht, zondag goed. Maar zo win je niet. In de eerste helft schoot SNA met 12-0 rap uit de startblokken om in de tweede helft met 8-5 te verliezen. Maar opgeteld won SNA daardoor toch nog ruim met 17-8.

Frans Groot zat getergd achter het bord. Had hij de hele week alle 38 varianten van de 32-28, 18-23 opening bestudeerd, werd hij op het laatste moment zaterdag door coach Tesselaar uit de opstelling gehaald, ten faveure van een jong talent uit Den Helder, die niet verder kwam dan remise. Maar nu kwam de studie Frans goed van pas : 32-28, 18-23, 33-29, 23x32, 37x28, !2-18 ?? Frans noemde dit de rentezet. Ik noem het liever het “slaapzetje”.

Co Filmer mocht op bord 1 tegen G.Luiten de bomzet uitvoeren. Dit was schijf en partijwinst. Ondertussen hadden de Jannen ook al uitgehaald met een combinatie. Jan Algra was net voor Jan Bravenboer. Het was 12-0 voor SNA terwijl de koffie nog niet eens op was.

Maar na de koffie werd DOS wakker. W. Koffeman hield op bord 9 Frank keurig in bedwang en scoorde het eerste punt voor DOS (1-1). Sierd plaatste een tactisch offer en liep achter 2 schijven. Voorzitter Zuurbier zag een prachtige plakker, maar Sierd sloeg toch maar anders (1-4). Bertus moest hier zo om lachen, dat hij prompt de zetcontrole vergat en een spetterende combinatie van Gerard Kiewitt om de oren kreeg. “Zo”, zei Gerard, “nu zijn jullie praatjes wel over” (4-4).

De oudjes waren nu uitgespeeld, maar de jeugd speelde fanatiek door. Jurre had weer eens een allesbehalve rustige partij tegen mevrouw Smit. Met een combinatie, die redding beoogde , kwam hij verloren te staan. Eerst speelde hij nog stug door, maar op het eind zette hij toch maar een één om twee open (7-4). Kevin had een mooie en spannende partij tegen oud-Damlust speler J. Bekker. Na een offer had hij misschien kunnen winnen, maar het werd (terecht) remise. Eindstand voor de tweede helft 8-5 voor DOS, eindstand van de wedstrijd 17-8 voor SNA.

SNA is nog steeds en route voor het kampioenschap (4-8).

1)G. Luiten -C.Filmer 0-3

2)G. Kiewitt -B.Groot 3-0