COACH: FRANK AARTS

Competitie: Regionaal
Na jaren van afwezigheid in de Kennemer Damkring maakt SNA sinds het seizoen 2011-2012 ook weer deel uit van de Kennemer Damkring. Als er dan gedamd wordt, dan is het direct zoveel mogelijk dammers van de ene club tegen de andere club; het team met de minste spelers bepaald het aantal spelers. Om het nog wat spannender te maken: wanneer er wordt gewonnen wordt de uitslag 3-0. Er moet binnen anderhalf uur per persoon minstens 60 zetten zijn gedaan, valt de vlag dan is de partij verloren, maar zijn er meer dan 60 zetten gedaan, dan bepalen de 1e bord spelers de uitslag.

Volgt nog

Speelgelegenheid: O.S.G.Huygenwaard
Bergmolen 13, 1703 NX Heerhugowaard, Tel. 072 -5765700

JAN BRAVENBOER TOPSCOORDER IN DE KENNEMER DAMKRING

Na de vorige wedstrijd tegen Akersloot was SNA al kampioen van de KDK, maar ook de laatste wedstrijd tegen aartsrivaal Heiloo werd vrijdagavond in de gezellige Broeikas gewonnen. SNA won met 14-5, maar had daarbij het geluk duidelijk aan zijn zijde. Het had ook zomaar 13-7 voor DCH Heiloo kunnen worden.

Daan Pheiffer had een leuke lokzet voor Gerard Kiewitt. Daar liep Gerard niet in, maar toen dezelfde doorbraak een zet later wel mocht, sloeg de oude vos toe (0-3). Co Filmer moest tegen de degelijke Frans Schouten. Het werd een gelijkwaardige remise (1-4). Jan Bravenboer trok de stand weer gelijk, nadat good-old Bert van Leijden zo vriendelijk was de dam op het verkeerde veld te halen. Nog een foutje en het eindspel was voor Jan (4-4). Jan Algra stond verloren, maar Simon Droog deed het op het laatste moment toch nog precies de verkeerde zet (5-5). Willem Oudhuis bleek het spelletje nog niet verleerd. Via een damzet zette hij SNA op voorsprong(8-5).

René Boulonois had de winst tegen Bertus heel precies berekend. Toen verwisselende hij echter 2 zetten en plots was de gewonnen stelling verlies! (11-5). De winst van Pepijn Folgers was geheel eigen verdienste. Eerst won hij een schijf tegen André Valkering en daarna voerde hij de partij bekwaam naar winst. Eindstand: 14-5.

Voor deze laatste ronde stond René Boulonois op 1 op de topscoorderslijst met 5-11 en Jan Bravenboer op 2 met 4-10. Maar “het kan verkeren, zei Bredero”. Door het verlies van René en de winst van Jan werd de eindstand: 1. Jan Bravenboer 5-13 2. René Boulonois 6-11.