Coach: Dave Bleeker

Stand

Speelschema'Groots' SNA 3 verliest met 8-12 van Leids Damgenootschap

 

Door opnieuw een gebrek aan basisspelers kwam SNA 3 zaterdag voor de dag met een 'Groots' team; o.a. Bertus, Henk en Frans werden opgeroepen om het Leids Damgenootschap lastig te maken. Helaas bleek de tegenstander aan het einde van de dag net iets sterker te zijn en werd er met 8-12 verloren.

Losseni Savané speelde een sneldamwedstrijd tegen de sterke Evert Dollekamp. Na een combinatie van Losseni in het middenspel bleef een gelijkwaardige stand over. Al hoewel Losseni nog wel een remise aanbod afwees (dacht ik te hebben waargenomen) bleek een puntje onvermijdelijk en werden de schijven na amper een uur spelen alweer in het doosje gedaan.

Ritchie mocht het opnemen tegen de absolute kopman van de tegenstander, de veteraan Evert Bronstring. Het ging voor Ritchie al vroeg mis nadat hij een offer over het hoofd zag. Hij kon zijn voorpost niet meer verdedigen en verloor een schijf en de partij.

Exuperry bewees maar weer eens waarom hij nu vast in SNA 3 speelt. Met een prachtige remise tegen van der Kwartel (met een rating van ruim 200 punten meer) wist hij een blauwtje te scoren. Na afloop excuseerde Exuperry zich zelfs omdat hij naar eigen zeggen had kunnen winnen.

Na een gelijkopgaande partij wist ook Daan de op papier sterkere Edwin van Hofwegen af te stoppen met een prima remise dat al na 42 zetten op het papiertje stond genoteerd.

Op bord 2 nam Dave het op tegen Hans Tangelder. Meneer Tangelder had Dave uitgebreid voorbereid en na te hebben gedobbeld over zijn eerste openingszet besloot Hans om tegen Dave een KVO tegen te gaan spelen. Een beslissing die hij na zijn nederlaag nu niet meer zal maken.

Hierna eindigden ook de partijen van de invallers Bertus, Henk en Frans. Zowel Bertus als Frans speelden uitmuntend en wisten allebei remise af te dwingen tegen de op papier sterkere tegenstanders Henk Meester en Harry Dekker. Hierdoor blijven Bertus en Frans ongeslagen als invallers tegen een tegenstandersrating van ongeveer 1100, knap! Daarentegen was Henk op zoek naar zijn eerste punt dit jaar als invaller in SNA 3, een missie waar hij zaterdag helaas niet in slaagde door zijn nederlaag tegen (de op papier zwakkere) Arend van Beelen.

De beste prestatie van zaterdag kwam misschien wel op naam van invaller Pepijn Folgers die met sterk centrum spel Hans Kreder op remise wist te houden, ondanks een ratingsverschil van 300 punten. Hierdoor liep ook Pepijn een blauwtje op. Pepijn gaf helaas iets te vroeg remise, omdat hij zijn slotstand had onderschat. De slotstand bood namelijk nog genoeg winstkansen voor hem. Ook Pepijn blijft met dit resultaat als invaller ongeslagen tegen 1100 spelers!

Tot slot het verhaal van Timo: "Ik had beter in mijn bed kunnen blijven liggen..." Voor degenen die er niet bij waren: Timo kwam een kwartier te laat omdat hij nog lag te slapen. Vervolgens verloor hij ook nog eens van Maurits Meijer in een eindspel dat remise leek, maar het niet was.

IMG 20161210 124635 min minIMG 20161210 124610 min min