Coach: Dave Bleeker

Meerdere wegen leiden naar Bunschoten

Het derde, zeg maar Jong SNA, mocht voor de opening van het nieuwe damseizoen naar Bunschoten. Op donderdag leken we nog met acht man op pad te moeten gaan. Pluvius was ons echter goed gestemd waardoor Mick en Jelle niet hoefden te zwemmen maar lekker mochten dammen. Co was vrijdag bruin en uitgerust ingevlogen vanuit Gran Canaria. Hij had zich zo goed voorbereid dat hij niet wist hoe in Bunschoten te komen. Frank zou dus als voorop rijden en Co zou volgen. Frank ging er echter vandoor als de duivel hem op zijn hielen zat. Co reed net de Wijkertunnel uit toen Frank belde met de vraag waar we waren. Hij reed op dat moment bij Krommenie. Volgens Kevin, die meteen zijn telefoon pakte, was de alternatieve route van Co niet erg veel langzamer. Co gaf een beetje meer gas. Bij En Passant in Bunschoten kwamen Co, Frank en Leon die Mick en Puck bracht exact gelijk en ruim op tijd aan. De wedstrijd tegen Gooi en Eemlanden was geheel overeenkomstig onze voorbereidingen. Het bleek dat niet wij, maar onze tegenstander geen volledig team op de been kon brengen. Bert was de pineut. Hij had geen partij maar pakte wel de eerste twee punten. Puck die 's morgens al een voetbalwedstrijd had gespeeld, liet er op het dambord geen gras over groeien. Ze kwam ijzersterk te staan maar moest uiteindelijk toch een nederlaag accepteren. Met Mick ging het niet anders. Ook hij speelde een mooie pot. Je moet durven te verliezen om te kunnen winnen. Dat gaat dit jaar zeker lukken, maar deze keer niet. Ik speelde tegen Ton van der Ploeg. Net toen ik een mooie formatie had opgebouwd, Verraste hij me met een combinatie naar dam. Gelukkig kon ik deze dam met gelijke stukken afvangen en besloten we de punten te delen. Toen Frank ook op het dambord iets te snel ging, sloeg zijn tegenstander toe met een dodelijke combinatie naar dam. Brian speelde als debutant op bord 4 een partij die een Tesselaar betoont. Hij had zijn partij fraai kunnen winnen als hij op de juiste manier had geslagen. Hij gunde zijn tegenstander echter ook nog een kans en twee dammen. Die man was daardoor zo van zijn stuk dat hij Brian een niet te missen kans gaf om alsnog te winnen. Luuk is ondertussen een vaste waarde geworden voor Jong SNA. Heel gedecideerd speelde hij zijn partij naar een knappe remise. Kevin had het op bord 6 knap lastig. Hij moest een schijf offeren om nog en kans op remise te hebben. Ook zijn tegenstander raakte de weg kwijt en bood Kevin zelfs een kans om met een vier om zes de winst te pakken. Kevin had echter een andere route in gedachte waarna beiden tevreden waren met een punt. Co liet op bord 1 zien dat Alexander Svartzman bij hem thuis niet alleen maar heeft geslapen. Het was dat hij in het eindspel net een schijf tekort kwam anders had hij het remiseaanbod van zijn tegenstander niet geaccepteerd. Op bord 7 had Jelle ondertussen zijn tegenspeler helemaal weggespeeld. Met mooi en krachtig positioneel spel haalde hij de laatste twee punten binnen en daarmee het eerste punt voor Jong SNA.