Coach: Sierd van Randen

STERK SPEL JEUGD SNA 4

Geschreven door Frans Groot en Sierd van Randen

Als je tegen een sterk team moet spelen, waarbij iederéén ( behalve Sierd ) een opponent heeft met een rating van tenminste 140 moyennepunten meer, dan is 4 punten gewoon een bereresultaat!! De volgende 2 wedstrijden moeten we tegen Delft en Scheveningen, die in deze ronde ook met 15-5 en 17-3 verloren. Die wedstrijden kunnen we dus met vertrouwen tegemoet zien.

Om 14.30 ziet Frans slechts één uitslag op het bord staan. Jan Algra komt eerst een schijf achter en wordt vervolgens gevloerd door de lepe Jack van der Plas. Wart neemt een combinatie, waardoor beide spelers op dam komen en scoort een keurige remise. Ons eerste punt! Huub Pfeiffer speelt zeer geconcentreerd en neemt een kettingstelling in, die door een Huissense grootmeester als “technisch” gewonnen wordt beoordeeld. Helaas verbreekt Huub de ketting en maakt hij toch nog een fout. Dick Beekman, die een mooie klassieke pot speelt, wordt plotseling getroffen door damblindheid en krijgt een onpareerbare dreiging voor de kiezen. Ook Mick Boudens staat lang niets minder dan Nico Mul. Achteraf zei deze Rijnsburg-speler eerlijk, dat hij alleen maar gewonnen had door puur geluk. Dat is een aardig compliment!

Sierd brengt met een rustige remise het 2e punt op het bord. Bert van Leijden komt door de mooie fietstocht van Alkmaar naar HHW op een rosse wolk binnen en speelt een riskante zet met veel mogelijkheden. Helaas ook voor zijn tegenstander. Met een schijf minder houdt Bert het nog lang vol, maar helaas. Jurre Verhagen speelt een zeer degelijke partij tegen de jeugdleider van de KNDB, Cees de Leeuw. Hij soort daarmee het 3e punt voor SNA en het 2e voor de familie Verhagen. De analyse van Jurre is scherpzinnig: Er moeten meer Verhagens in het team!

De beste prestatie levert zonder meer Luuk Terweijden. Tegen een tegenstander met een moyenne van maar liefst 606 punten meer , weet hij toch stand te houden in een altijd lastig eindspel van 2 dammen met 2 schijven tegen 1 dam met 5 schijven. Pure klasse om zo het 4e punt te scoren. Kevin van Langen speelt een zeer spannende, mooie en lange partij, maar moet uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Jan Parlevliet. Eindstand 4-16, maar de coach is dik tevreden.