Coach: Sierd van Randen

Stand

Speelschema

SPANNENDE DAMSTRIJD IN DELFT VOOR SNA 4

Geschreven door Sierd van Randen

Zoals min of meer verwacht kreeg SNA 4 tegen DOS Delft kansen. Toch bleek aan het eind van de middag, dat DOS iets beter was in het verzilveren van die kansen. Het betekende een 12-8 nederlaag. Maar we scoorden meer punten dan in de voorgaande wedstrijden!!

Het begon zo leuk, toen Daan Pheiffer een schijfje voorkwam. Helaas wilde hij iets te gretig een 2e schijfje voorkomen. Zijn tegenstander, een oude rot, wist Daan toen te vloeren met een geniepige plakker. Op ongeveer hetzelfde moment nam Jelle van der Eng een doorbraak naar dam, waardoor Daan en Jelle samen toch 2 punten hadden (2-2).

De onverbeterlijke republikein Bert van Leijden zag hem wel schemeren, maar zag de coup royal op het beslissende moment toch over het hoofd. Heel SNA 4 veerde echter weer op, toen Luuk Terweijden met een mooie combinatie het bord schoonveegde (4-4). Na dit wapengekletter van de jeugd consolideerden Sierd van Randen en Jan Algra met 2 degelijke remises de gelijke stand (6-6).

SNA 4 kwam zelfs op voorsprong! Toen de tegenstander van Kevin van Langen in een Roozenburg-opstelling brutaalweg 49-44 (??) speelde, strafte Kevin dit met een typedamzet af (6-8). Even zinderde het in de lucht, er was een fata morgana, maar toen was het voorbij. De koek was op.

Co Filmer had last van een hangende schijf en hier wist zijn tegenstander wel raad mee (8-8). Dick Beekman speelde een spannende partij, die op ontploffen stond, maar wel de verkeerde kant op. Arnoud Rood kwam in het eindspel stapje voor stapje steeds verder in de verdrukking, zodat hij, ondanks taai verweer, toch de schaapjes niet op het droge kon houden. En zo werd het helaas toch 12-8 voor DOS Delft.