Coach: Sierd van Randen

JEUGDIG SNA 4 BEHAALT EERSTE WEDSTRIJDPUNT TEGEN IJMUIDEN 2

Geschreven door Sierd van Randen

Na de vorige wedstrijd tegen Samen Sterk 2 al 9 punten verzameld te hebben, slaagde SNA 4 er nu in de felbegeerde 10 punten te scoren. Even leek zelfs een overwinning in het verschiet, maar zover liet IJmuiden 2 het niet komen. SNA 4 staat nog steeds onderaan, maar 6-1 oogt toch een stuk aardiger dan 5-0.

Het begon met een gelukkie. Luuk Terweijden stond erg moeilijk, toen zijn tegenstander opzichtig blunderde en Luuk de 2 -0 in de schoot geworpen kreeg. Inmiddels was Wart Verhagen een schijf achter geraakt en daar wist IJmuiden-captain Klaas de Krijger wel raad mee (2-2). Huub Pheiffer zag een mooie damzet. Hij was echter iets te zuinig. In plaats van een extra schijfje te geven ging hij meteen naar dam, waardoor Geert van der Loo met de schrik vrijkwam en naar remise kon afwikkelen. Ook Arnoud Rood haalde een remise tegen de ouwe crack van Texel Piet Bakelaar (4-4).

Kevin van Langen werd “the man of the match”. Zijn tegenstander, Max Doornbosch, deed een op het oog zwakke zet. Het was bedoeld als lokzet. Als Kevin achter 3 schijven zou lopen, zou hij plakken met dodelijke doorbraak. Kevin deed het toch!! Na de plakker volgde een verborgen 2 om 4, die winnend was. Verbijsterd gaf de IJmuidenaar op (6-4).

Maarten van Ammers speelde een sterke partij. Eerst won hij een schijf, om vervolgens gedecideerd Nicole Schouten van het bord te vegen (8-4). Ook Jelle van der Eng won een schijf. Zijn voordelige stand “verrommelde” echter, waardoor hij slechts door te offeren een nadelig eindspel kon bereiken. Dit voerde hij echter keurig naar remise. We stonden met 9-5 voor!

Maar toen sloeg het middenveld van IJmuiden (bord 4 en 5) terug. Jurre Verhagen moest tegen de sterke Marcel Doornbosch en dat hield hij lang vol, maar niet lang genoeg (9-7). Dick Beekman speelde zeer gedegen tegen Peter van der Merve, maar zag in het late middenspel toch een “kleinigheid” over het hoofd. IJmuiden kwam terug tot 9-9.

Op bord 1 speelde Co Filmer tegen oud-Heerhugowaarder Koos de Vries. Er kwam een razend spannend eindspel op het bord, dat Co door nauwkeurig spel, het kwam op 1 tempo aan, remise wist te houden. En zo kwam onze gedenkwaardige 10-10 tot stand.