Coach: Sierd van Randen

OP DE VALREEP TOCH NOG 10-10 VOOR SNA 4

Geschreven door Sierd van Randen

Het was spekglad op zaterdag. Overal waren tonnen zout gestrooid. In Noord-Holland viel het echter mee, zo dachten we. Maar niet op de borden bij de wedstrijd SNA 4 tegen HDC 2. Daar was niet gestrooid. De gevolgen waren navenant. Grootscheepse glijpartijen en schijven, die zomaar op eens in de sloot lagen. Dat de einduitslag, na al dit gehusseklus, 10-10 werd, was dan ook volkomen terecht.

Jelle van der Eng had geen tegenstander, dus we begonnen met 2-0. Luuk Terweijden compenseerde dit door 2 blunders tegen Ferdi Uilhoorn (2-2). Maar Haarlem was ook de beroerdste niet, dus mocht Huub Pheiffer met een één om drietje winnen. Maarten van Ammers overzag vervolgens tegen Dimitri Otto een wending, die hij naar eigen zeggen wel had moeten zien, en de stand was weer gelijk (4-4).

Hoera riep Jelle: nu ben ik topscoorder! En dat klopt: 1. Jelle 6-8 2. Huub 5-6 3. Luuk 6-6. Op de 4e plaats staat Kevin met 5-5, maar die moest (mocht) voor het derde spelen. Met een uitstekende remise tegen Esselman bezorgde Kevin SNA 3 de winst!

Frank Hageman ging tegen Bertus klassiek spelen. Dat had hij beter niet kunnen doen. Bertus drukte hem van het bord af en het was 6-4. Dick Beekman nam teveel risico’s. Ten koste van 2 schijven kwam hij wel op 45, met de bedoeling op termijn een dam te halen, maar met deze glijpartij wist het jeugdige talent Noël Neve wel raad. Het was weer gelijk (6-6).

Invaller Wart Verhagen stond inmiddels volledig op winst. Toen hij echter de directe winstvariant verzuimde en er een lang (gewonnen) eindspel overbleef, gaf hij maar remise, want een krantenwijk kun je maar beter bij daglicht doen. Dat was puur geluk voor Haarlem! (7-7). Ook Bert van Leijden was uitgegleden over een schijf en dat kon hij niet meer compenseren tegen Carlo Koopman (7-9).

Henk Groot mocht weer eens voor het vierde spelen. Hij kreeg een mooie stelling, maar Rob van der Klashorst had nog net op tijd een “lelijk naslagje” achter de hand voor remise (8-10). En toen hing alles weer van Jurre af. Hij wilde, een beetje boos vanwege zijn neefje, remise geven, maar dat mocht niet van de coach. En de coach had gelijk. Op het allerlaatste moment gleed A.Haveman toch nog uit op het spekgladde bord. Dat was puur geluk voor SNA 4!

En zo haalde SNA 4 zijn 2e wedstrijdpunt. Waarvan acte!