Coach: Sierd van Randen

Stand

Speelschema

NEDERLAAG MET GOUDEN RANDJE VOOR SNA 4

Als je voor de derde keer verliest met 11-9, dan kun je verzuchten “weer niet”. Maar als dat gebeurt tegen een tegenstander met karrevrachten moyennepunten meer, dan is dat gewoon goed. Alleen Henk Groot en Jelle van der Eng troffen een opponent van vergelijkbaar niveau. De rest moest opboksen tegen 100 (Sierd) tot 650 (Luuk) moyennepunten meer.

Jan Algra was snipverkouden. Dat brak hem al snel op tegen Mariska Groenendijk (+ 200). Huub Pheiffer speelde tegen een tegenstander, die ± 600% meer jaren telde hij. Op het dambord bleek niets van dit verschil in damervaring! Eerst kreeg Huub “zomaar” een schijfje en toen hij vervolgens achter 2 schijven liep, was er geen enkele valstrik. Het was weer gelijk (2-2).

Bert van Leijden had het geluk, dat hij tegen de kopman van Reeuwijk, Arie de Bruyn (1249= +400), mocht aantreden. Dit redde hij toch niet. Jelle van der Eng speelde tegen een jeugdspeelster van Reeuwijk. Hij veegde haar netjes positioneel van het bord (4-4).Daarmee sloeg Jelle de aanval van Huub op zijn topscoorderspositie af: 1. Jelle 8-10 2. Huub 6-8 3. Luuk 7-7.

Luuk Terweijden leverde een bereprestatie. Tegen Hans de Knikker ( 1120= +650!! ) kwam hij weliswaar een schijfje achter, maar juist door die 1 om 2 kon hij doorbreken naar dam en de remise veilig stellen (5-5). Sierd van Randen volgde soepeltjes ( 6-6 ).

Ook Maarten van Ammers had in Gerardo IJssel een zware tegenstander (1143= +400).Hij hield het lang vol. Pas in het late eindspel liep hij beslissend nadeel op ( 6-8 ). Bertus Groot bereikte in zijn geliefde klassiek een voordelige remise tegen Alex Bitter ( 1130= +220 ). Hierdoor liep Bertus tegen een blauwtje op. Henk Groot volgde de koers van zijn grote broer en stevende ook keurig op de remise af.

Zoals wel vaker speelde Kevin van Langen het langst. Het was een spannende partij met wisselende kansen. Eerst raakte Kevin in zwaar weer verzeild, maar vervolgens moest Peter de Bruyn (995= +250) alle zeilen bijzetten om de remisehaven te bereiken (9-11). Geen 10-10, maar wel een blauwtje, ook voor Kevin.

Al met al: een mooie nederlaag ter afsluiting van een mooi seizoen!