Coach: Steven Wijker

StandSpeelschema

Zwak SNA 1 keihard onderuit tegen koploper

Het eerste tiental van SNA heeft afgelopen zaterdag een keiharde nederlaag moeten incasseren tegen koploper Van Stigt Thans (7-13). Tegenover 3 nederlagen wist het team van coach Ivo de Jong geen enkele overwinning te zetten.

SNA was weliswaar wat gehavend aan de wedstrijd begonnen, door het ontbreken van ‘vakantievierders’ Steven Wijker, Stef Keetman, Vitalia Doumesh en niemand minder dan Raymond Koopmanschap. Daar stond echter dan weer de aanwezigheid van onder meer Mike Koopmanschap en ‘good old’ Theo Tesselaar tegenover, dus het vertrouwen in een goed resultaat was (vooraf) wel degelijk aanwezig. Toch ging er achter het bord nog wel ‘iets’ mis…..

Ivo de Jong leek nog wel het goede voorbeeld te geven aan zijn team door een goede positie op te bouwen tegen de sterke Cheick Maurice Ndione. Een concreet plan om het voordeel te verzilveren kwam er echter niet, en Ivo moest dan ook in remise berusten (1-1).

In de partij tussen Jan Houwing en Gerrit van Mastrigt werden er (voor zover uw verslaggever het heeft kunnen nagaan) geen gekke dingen gedaan, en remise leek dan ook een logisch resultaat (2-2).

Vervolgens ging het helemaal mis bij Guido Verhagen. Of het de spanning was van het nakende Sint Maarten feest, of dat er toch iets anders aan de hand was zullen we nooit weten, maar de focus was er helaas (weer) niet. Een verdiende nederlaag was het gevolg (2-4).

Ook Roy Coster maakte het zichzelf erg moeilijk, en wist de remishaven niet meer te vinden (2-6). Vervolgens probeerde Mitchel Mensinga op de counter een goed resultaat te behalen tegen de op de aanval spelende Waldo Aliar. De tegenaanval kwam echter niet van de grond, maar Mitchel wist nog wel keurig naar remise af te wikkelen (3-7).

Invaller Mike Koopmanschap is normaal gesproken een ijzersterke troef in de formatie van coach Ivo de Jong, maar tegen Van Stigt Thans speelde het gebrek aan wedstrijdritme Mike toch parten, en tegenstander Christian Niami boekte een technisch mooie overwinning (3-9).

De partij tussen Dave Bleeker en Geert Prinsen leek wat moeizaam op gang te komen, maar uiteindelijk werd het toch nog behoorlijk spannend, met een remise als resultaat (4-10). Theo Tesselaar speelde uitstekend in een partij met een wederzijdse aanval. Theo leek nog wat kansen te krijgen op de overwinning, maar tegenstander Peter van der Stap trok tijdig aan de noodrem (5-11). Daarmee was de nederlaag voor SNA een feit.

Vervolgens waren alleen Jan Groeneweg en Erik van Kampen (het zal een keer niet zo zijn…) nog bezig. Jan wist daarbij een prima punt te pakken tegen Kees Romijn (6-12). Erik van Kampen had een veelbelovende stand opgebouwd tegen Guido van den Berg. Na enig puzzelen kon de computer de winst wel vinden, maar Erik achter het bord helaas niet (7-13).