Coach: Steven Wijker

Vrolijke gezichten bij SNA 1

Na de zware depressie waar SNA 1 in verkeerde na de 10-10 tegen Den Haag gingen we afgelopen zaterdag weer met volle moed tegen Tilburg, dit keer in de hoop dat we wel een keertje zouden winnen.

Iedereen was op tijd aangekomen, wat in zichzelf al vaak een uitdaging is dus dat begon goed. Het was in een gezellig caféetje en het was ook een knus zaaltje, ondergetekende zat lekker in een hoekje waar je niet makkelijk uit kon, dus veel heeft hij niet van de partijen meegemaakt, maar eerlijk gezegd was de partij van Ivo, die naast hem zat, al leerzaam genoeg.

Wonderbaarlijk namelijk hoe Ivo uit een stand waar ikzelf eigenlijk geen kansen meer zag weer een overwinning weet binnen te slepen. Maar ja, op de coach kun je altijd rekenen, één van de weinig stabiele factoren van het team.

Daarna pakte Roy keurig een puntje tegen een tegenstander die bijna 200 punten meer had, Roy liet geen zwaktes vallen en bood goed weerstand.

Toen gebeurde er echter iets dat we niet meer voor mogelijkheid hadden gehouden…

Guido had niet 1 maar 2 punten binnengehaald, dat is net zoveel punten als de afgelopen zeven wedstrijden bij elkaar, blijkbaar damt hij toch beter tegen vrouwen.

Jammer dat René dan weer moest verliezen, maar gelukkig stonden we nog voor. Vervolgens Dave nog een puntje en daarna Mitchel, die een mooie stand had geforceerd en daarna een leuke combinatie uithaalde waar eigenlijk een winst terecht zou zijn bleek de stand nog niet zo makkelijk en kon zijn tegenstander nog net een puntje uit het vuur slepen.

Vervolgens dacht ikzelf wel kansen te hebben maar verkeek me lelijk en kwam op ten duur in een slechtere stand terecht, echter mijn tegenstander hielp deze keer een beetje mee waardoor ik op het einde toch nog kon winnen.

Steven kon het ook net niet bolwerken tegen zijn tegenstander, echter wist Jan Houwing wel te winnen in een goede partij met een mooi eindmotiefje.

Daarna was de vrouwenbattle echter beslist in het voordeel van de tegenpartij maar dat mocht de pret niet drukken en een welverdiende 12-8 in het voordeel van SNA was een feit.

Echter begon het daarna pas leuk te worden, zoals gewoonlijk tijdens uitwedstrijden pakken Mitchel en ik nog een derde helft na de dampartij, echter belandde we deze keer ergens dat we niet zagen aankomen namelijk in Leerdam, waar Tilburg 1 en 2 gezamenlijk uit eten gingen dus dachten wij: je doet verder toch niks meer op de zaterdagavond dus waarom niet, het was echter niet zomaar een restaurant, maar onbeperkt 2,5 uur eten. Een mooie gelegenheid om nog even goed bij te praten met oude bekende zoals Thijs van den Broek en Koos van Amerongen.

Al met al een geslaagde dag en dit haalt ons voorgoed uit de degradatiezone.