Team Afrika opgeheven

SNA 2 OP WEG NAAR DE TWEEDE KLASSE

In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Middelburg sprak de voorzitter bij zijn welkomstspeech profetische woorden. Het ging hier om een degradatieduel! Het werd een mooie 10-10. Tegen HDC 1 in Haarlem werd echter duidelijk met 14-6 verloren, waardoor de laatste kans op handhaving verloren ging.

Het begon nog zo veelbelovend, omdat Sierd tegen de sterke Roel Jansen door een typezetje schijfwinst kon boeken. Toen Sierd dacht de buit in een 4 om 3 binnen te halen, kreeg hij een lesje in eindspeltechniek (1-1). Toch een blauwtje! Kevin had toen al verloren op bord 4, maar zijn maatje op 3, Pepijn, was solidair (1-5). Ook Henk en Frans Groot werkten op 7 en 8 in onderlinge harmonie hun partijen af. Beiden zetten een spannende stand op het bord om vervolgens geveld te worden door een zetje (1-9). De wedstrijd leek op een debacle uit te lopen, maar gelukkig zorgden Exuperry en Daan van Os ieder voor een puntje (3-11). Daarmee was SNA 2 weer solidair met SNA 3, want ook SNA 3 stond op dat moment op 3-11 tegen HDC 2. Beide wedstrijden eindigden in 14-6 voor Haarlem. Toch was heel gezellig daar bij de Spaarne.

Coach Theo Tesselaar werd door een misrekening in het middenspel in de hoeken gedrukt. Daar wist Mark Deurloo (1374) wel raad mee. Bertus speelde de langste partij tegen zijn ouwe maatje Frans Elzinga. Door zijn remise redde hij de eer voor de Groten. Maar het absolute hoogtepunt van de middag was de superblauwe winst van Maurice tegen Marcel Kosters. Een flonkerend licht in duistere tijden!