Deelnemers

Informatie

16e Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA

Hierbij nodigen we je uit voor de zestiende editie van het Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA.
Toernooi informatie:
Datum 28 dec
Adres Bergmolen 13 C.Huygenscollege
Postcode 1703 NX
Plaats Heerhugowaard
Zaal open 9.30
Aanvang 10.30
Sluiting 17.30
WEDSTRIJDVOORWAARDEN
Dit sneldamtoernooi wordt gespeeld in zes groepen, namelijk ereklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, huisdammers en een jeugdgroep. Het speeltempo bedraagt 5 minuten en 3 seconden per zet per speler per partij. Bij gelijk eindigen op plaatsen die voor een geldprijs in aanmerking komen, wordt steeds een partij van 3 minuten per speler per partij gespeeld tot er een winnaar is. Arbitrage aanvragen is niet mogelijk. Het organisatiecomité doet wel een beroep op uw sportiviteit. Voor het overige worden de wedstrijdvoorwaarden van de KNDB gehanteerd. Per groep is tenminste één groepsleider aanwezig. De organisatie behoudt zich het recht voor om het aantal groepen en de bedenktijd aan te passen.
INSCHRIJFGELD 
Het inschrijfgeld voor de ereklasse bedraagt €10,-,Ook voor GMI s en MI s voor de hoofdklasse €7,50, voor de 1e klasse, 2e klasse en huisdammers €5,-, en voor de jeugdgroep €2,50. Het inschrijfgeld dient voor aanvang van het toernooi, doch uiterlijk 10.30 uur voldaan te zijn.
PRIJZEN
Het prijzengeld is als volgt verdeeld:
 
EREKLASSE
HOOFDKLASSE
1e KLASSE
2e KLASSE
HUISDAMMERS
1e prijs

100,-

75,-

40,-

40,-

15,-

2e prijs

60,-

35,-

20,-

20,-

10,-

3e prijs 30,- 15,- 10,- 10,- 5,-

Voor de jeugdgroep zijn andere prijzen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers behoudt de organisatie zich het recht voor het prijzengeld aan te passen.

INSCHRIJVEN
U kunt zich tot de dag vóór aanvang inschrijven tot 18.00 uur per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v uw voor- en achternaam, woonplaats, emailadres, rating en de door u gewenste groep. U kunt ook het online inschrijfformulier invullen via door hier te klikken. Uw inschrijving wordt dan direct verwerkt op de deelnemerslijst. Telefonisch aanmelden kan bij Bertus Groot op telefoonnummer 072-5743731. Inschrijvingen op de wedstrijddag zelf worden niet verwerkt en de organisatie behoudt zich het recht voor u in een andere groep in te delen. Op bovengenoemde website van onze club vindt u aanvullende informatie over ons toernooi.
 
Namens het organisatiecomité,

Bertus Groot .Exuperry Mwenedata
031

Oud of Nieuw toernooi SNA wederom groot succes!

Leden van damvereniging SNA, oud-leden van damvereniging SNA, huisdammers, jeugdspelers, ouders van jeugdspelers en andere belangstellenden, ook dit jaar werden zeallen weer samengebracht in het inmiddels traditionele Oud of Nieuw toernooi in Heerhugowaard. Sommige spelers kwamen van heinde en verre om dit festijn maar mee te kunnen maken. Zo waren er spelers uit onder meer Rusland, Duitsland en Senegal.

Oudennieuw2014

Hoewel plezier en gezelligheid natuurlijk altijd voorop staan bij het Oud of Nieuw Toernooi, werd er in de verschillende groepen wel degelijk ook fanatiek gestreden voor de prijzen. De titel in de Ereklasse werd daarbij een prooi voor oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman. De kopman van SNA hoefde slechts twee punten af te staan. De Senegalese grootmeester Bassirou Ba en Lossine Savané completeerden het podium.  

In de Hoofdklasse waren er vele ontmoetingen tussen spelers van SNA, en enkele voormalig topspelers van SNA (Benno van Straten, Karel van Straaten en Rien Veenstra). De hoofdprijs ging echter naar Roep Bhawanibhiek die moeiteloos de ene na de anders (oud) SNA’er tot opgave dwong. Ook Jan Groeneweg en Theo Tesselaar (‘de Tijger van Tuitjenhorn’) gingen met geldprijzen naar huis.

In de Eerste Klasse werd er ook volop gestreden voor de prijzen. Alle spelers gingen vol voor de winst, en er werden dan ook nauwelijks remises genoteerd. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, stond Glenn Dumfries aan de top van de ranglijst, gevolgd door toptalenten René Emmaneel en Max Doornbosch. Van deze talenten gaan we de komende jaren zeker nog veel horen!

Verreweg de leukste groep van het toernooi, is elk jaar toch weer de Tweede Klasse / Huisdammers. De meest innovatieve systemen komen op het bord, onbegrijpelijke missers worden afgewisseld met geniale zetten, en de uitkomst is altijd weer een verassing. Het plezier staat echter altijd voorop. Topfavoriet Jan Algra wist de groepswinst moeiteloos naar zich toe te trekken. Voormalig SNA-talent Pepijn Folgers speelde ook een uitstekend toernooi, en werd onbedreigd tweede. Wellicht tijd voor een rentree? Albert van Keimpema wist het ijzersterke duo Frank Aarts en Lewis Perry net een punt voor te blijven, en wist daarmee beslag te leggen op het brons.

Na afloop van het toernooi werd er door de spelers, onder het genot van een Chinese maaltijd en enkele alcoholische versnaperingen, nog tot in de kleine uurtjes nagepraat over het toernooi en vele andere zaken. Laat, héél laat, gingen de spelers - moe maar voldaan - weer naar huis.

Al met al was het Oud of Nieuwtoernooi ook dit jaar weer – zoals Ivo Niehe zou zeggen -  ‘unaniem een belachelijk groot succes’.

Tot volgend jaar!

Klik hier voor vele mooie foto's

Uitslagen