Deelnemers

Informatie

16e Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA

Hierbij nodigen we je uit voor de zestiende editie van het Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA.
Toernooi informatie:
Datum 28 dec
Adres Bergmolen 13 C.Huygenscollege
Postcode 1703 NX
Plaats Heerhugowaard
Zaal open 9.30
Aanvang 10.30
Sluiting 17.30
WEDSTRIJDVOORWAARDEN
Dit sneldamtoernooi wordt gespeeld in zes groepen, namelijk ereklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, huisdammers en een jeugdgroep. Het speeltempo bedraagt 5 minuten en 3 seconden per zet per speler per partij. Bij gelijk eindigen op plaatsen die voor een geldprijs in aanmerking komen, wordt steeds een partij van 3 minuten per speler per partij gespeeld tot er een winnaar is. Arbitrage aanvragen is niet mogelijk. Het organisatiecomité doet wel een beroep op uw sportiviteit. Voor het overige worden de wedstrijdvoorwaarden van de KNDB gehanteerd. Per groep is tenminste één groepsleider aanwezig. De organisatie behoudt zich het recht voor om het aantal groepen en de bedenktijd aan te passen.
INSCHRIJFGELD 
Het inschrijfgeld voor de ereklasse bedraagt €10,-,Ook voor GMI s en MI s voor de hoofdklasse €7,50, voor de 1e klasse, 2e klasse en huisdammers €5,-, en voor de jeugdgroep €2,50. Het inschrijfgeld dient voor aanvang van het toernooi, doch uiterlijk 10.30 uur voldaan te zijn.
PRIJZEN
Het prijzengeld is als volgt verdeeld:
 
EREKLASSE
HOOFDKLASSE
1e KLASSE
2e KLASSE
HUISDAMMERS
1e prijs

100,-

75,-

40,-

40,-

15,-

2e prijs

60,-

35,-

20,-

20,-

10,-

3e prijs 30,- 15,- 10,- 10,- 5,-

Voor de jeugdgroep zijn andere prijzen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers behoudt de organisatie zich het recht voor het prijzengeld aan te passen.

INSCHRIJVEN
U kunt zich tot de dag vóór aanvang inschrijven tot 18.00 uur per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v uw voor- en achternaam, woonplaats, emailadres, rating en de door u gewenste groep. U kunt ook het online inschrijfformulier invullen via door hier te klikken. Uw inschrijving wordt dan direct verwerkt op de deelnemerslijst. Telefonisch aanmelden kan bij Bertus Groot op telefoonnummer 072-5743731. Inschrijvingen op de wedstrijddag zelf worden niet verwerkt en de organisatie behoudt zich het recht voor u in een andere groep in te delen. Op bovengenoemde website van onze club vindt u aanvullende informatie over ons toernooi.
 
Namens het organisatiecomité,

Bertus Groot .Exuperry Mwenedata
031

Heerhugowaardse topper blijft afrikaanse sneldamkracht voor

 

Het was weer een waar spectakel. Het oud en nieuw toernooi van 2016. De opkomst was wat minder dan vorig jaar maar dat mocht de pret niet deren. Het was wederom een zeer gezellige en geslaagde dag voor iedereen. Er wordt volop gedamt en geblunderd. Af en toe waren de emoties te horen over de hele zaal. Uiteindelijk kwam in de ereklasse Ivo als winnaar uit de bus. Hij bleef Losseni nog net voor op 1 punt. De derde had alweer 5 punten minder. 

In de hoofdklasse heeft de opkomende jeugdspeler Floris Tol gewonnen en bij de eerste klasse won Exuperry Mwendata. Die toch ook een soort afrikaanse sneldamkracht blijkt te bezitten. Verder werd er bij de jeugd ook  flink gedamt. Vooral de jeugd van SNA zelf eindigde hoog. Met op de eerste plek Huub Pheiffer.

Het leukste blijft echter nog altijd de derde helft bij dammen. Wanneer de prijsuitreiking afgelopen was kon het pasgewonnen geld met vol enthiousiasme worden verbrast aan de bar in ruil voor een paar heerlijk koude biertjes.  Dat werd dan ook volop gedaan en na afloop ging de vaste kern met als zijn gezelligheid weer naar de welbekende Chinees. Wat toch wel het ware hoogtepunt van de dag was. En een goede afsluiter voor 2016. 

Hieronder zijn de foto's en volledige uitslagen te zien.

oud of nieuw 2016 1 min

oud of nieuw 2016 2 min

 

oud of nieuw 2016 ereklasse hoofdklasse standen

oud of nieuw 2016 jeugd en eerste klasse standen