Deelnemers

Informatie

16e Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA

Hierbij nodigen we je uit voor de zestiende editie van het Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA.
Toernooi informatie:
Datum 28 dec
Adres Bergmolen 13 C.Huygenscollege
Postcode 1703 NX
Plaats Heerhugowaard
Zaal open 9.30
Aanvang 10.30
Sluiting 17.30
WEDSTRIJDVOORWAARDEN
Dit sneldamtoernooi wordt gespeeld in zes groepen, namelijk ereklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, huisdammers en een jeugdgroep. Het speeltempo bedraagt 5 minuten en 3 seconden per zet per speler per partij. Bij gelijk eindigen op plaatsen die voor een geldprijs in aanmerking komen, wordt steeds een partij van 3 minuten per speler per partij gespeeld tot er een winnaar is. Arbitrage aanvragen is niet mogelijk. Het organisatiecomité doet wel een beroep op uw sportiviteit. Voor het overige worden de wedstrijdvoorwaarden van de KNDB gehanteerd. Per groep is tenminste één groepsleider aanwezig. De organisatie behoudt zich het recht voor om het aantal groepen en de bedenktijd aan te passen.
INSCHRIJFGELD 
Het inschrijfgeld voor de ereklasse bedraagt €10,-,Ook voor GMI s en MI s voor de hoofdklasse €7,50, voor de 1e klasse, 2e klasse en huisdammers €5,-, en voor de jeugdgroep €2,50. Het inschrijfgeld dient voor aanvang van het toernooi, doch uiterlijk 10.30 uur voldaan te zijn.
PRIJZEN
Het prijzengeld is als volgt verdeeld:
 
EREKLASSE
HOOFDKLASSE
1e KLASSE
2e KLASSE
HUISDAMMERS
1e prijs

100,-

75,-

40,-

40,-

15,-

2e prijs

60,-

35,-

20,-

20,-

10,-

3e prijs 30,- 15,- 10,- 10,- 5,-

Voor de jeugdgroep zijn andere prijzen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers behoudt de organisatie zich het recht voor het prijzengeld aan te passen.

INSCHRIJVEN
U kunt zich tot de dag vóór aanvang inschrijven tot 18.00 uur per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v uw voor- en achternaam, woonplaats, emailadres, rating en de door u gewenste groep. U kunt ook het online inschrijfformulier invullen via door hier te klikken. Uw inschrijving wordt dan direct verwerkt op de deelnemerslijst. Telefonisch aanmelden kan bij Bertus Groot op telefoonnummer 072-5743731. Inschrijvingen op de wedstrijddag zelf worden niet verwerkt en de organisatie behoudt zich het recht voor u in een andere groep in te delen. Op bovengenoemde website van onze club vindt u aanvullende informatie over ons toernooi.
 
Namens het organisatiecomité,

Bertus Groot .Exuperry Mwenedata
031

Uitsmijter(s) van het jaar!

Met de kerstdagen achter de rug, de buiken waarschijnlijk helemaal rond gegeten, wordt het tijd om alvast te werken aan de goede voornemens: uhm, afvallen, bewegen, meer sporten, meer met vrienden doen. Nou, dan is hier de oplossing: neem deel aan de twee leukste eindejaars toernooien van Nederland:

1. Het SNA Oud of Nieuw Toernooi op 28 december 2010

2. Het Oliebollen Toernooi van DC IJmuiden op 30 december 2010

Meer aan sport doen met vrienden is hiermee direct al ingevuld, maar afvallen gebeurt ook: volgens Britse braintrainers kun je hersenen niet alleen trainen om ze beter te laten werken; ze beweren dat hersentraining net als lichaamstraining helpt om af te vallen. "Ga maar na", zegt Tim Forrester. "Als we niets doen, verbruiken onze hersenen al 0,1 calorie per minuut. Als je iets doet waarbij je diep moet nadenken, zoals een moeilijke sudoku, verbrand je zo 1,5 calorie per minuut. Dat is 90 calorieën per uur." Een uurtje denksport kun je dus gerust combineren met een eierkoek (90 cal.) of een chocolaatje (70 cal.); zolang je maar puzzelt, word je er niet dik van. Je hersenen verbruiken net als spieren energie en hoe meer je nadenkt, hoe meer calorieën je verbrandt. Daarnaast maakt denkwerk je ook op andere manieren slank: Als je ergens intensief mee bezig bent, dan denk je niet aan eten. Grote kans dus dat je de chocola of de zak chips in je keukenkastjes vergeet. En dat scheelt calorieën!

Verder zorgt denkwerk voor een beter humeur. Dat komt omdat diep nadenken de doorbloeding van je hersenen verbetert en daar profiteert je gemoedstoestand van. Bovendien krijgt je humeur een extra boost als je een puzzel of een moeilijk vraagstuk hebt opgelost. En dat goede gevoel werkt door... Want met een goede gemoedstoestand is je wil sterker, waardoor je lekker eten makkelijker kunt weerstaan.

Dat bedoel ik nou maar weer!

Maar goed, het is nu dan wel tijd om je op te geven indien je dat nog niet gedaan had!