Deelnemers

Informatie

16e Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA

Hierbij nodigen we je uit voor de zestiende editie van het Oud of Nieuw sneldamtoernooi van SNA.
Toernooi informatie:
Datum 28 dec
Adres Bergmolen 13 C.Huygenscollege
Postcode 1703 NX
Plaats Heerhugowaard
Zaal open 9.30
Aanvang 10.30
Sluiting 17.30
WEDSTRIJDVOORWAARDEN
Dit sneldamtoernooi wordt gespeeld in zes groepen, namelijk ereklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, huisdammers en een jeugdgroep. Het speeltempo bedraagt 5 minuten en 3 seconden per zet per speler per partij. Bij gelijk eindigen op plaatsen die voor een geldprijs in aanmerking komen, wordt steeds een partij van 3 minuten per speler per partij gespeeld tot er een winnaar is. Arbitrage aanvragen is niet mogelijk. Het organisatiecomité doet wel een beroep op uw sportiviteit. Voor het overige worden de wedstrijdvoorwaarden van de KNDB gehanteerd. Per groep is tenminste één groepsleider aanwezig. De organisatie behoudt zich het recht voor om het aantal groepen en de bedenktijd aan te passen.
INSCHRIJFGELD 
Het inschrijfgeld voor de ereklasse bedraagt €10,-,Ook voor GMI s en MI s voor de hoofdklasse €7,50, voor de 1e klasse, 2e klasse en huisdammers €5,-, en voor de jeugdgroep €2,50. Het inschrijfgeld dient voor aanvang van het toernooi, doch uiterlijk 10.30 uur voldaan te zijn.
PRIJZEN
Het prijzengeld is als volgt verdeeld:
 
EREKLASSE
HOOFDKLASSE
1e KLASSE
2e KLASSE
HUISDAMMERS
1e prijs

100,-

75,-

40,-

40,-

15,-

2e prijs

60,-

35,-

20,-

20,-

10,-

3e prijs 30,- 15,- 10,- 10,- 5,-

Voor de jeugdgroep zijn andere prijzen beschikbaar. Afhankelijk van het aantal deelnemers behoudt de organisatie zich het recht voor het prijzengeld aan te passen.

INSCHRIJVEN
U kunt zich tot de dag vóór aanvang inschrijven tot 18.00 uur per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v uw voor- en achternaam, woonplaats, emailadres, rating en de door u gewenste groep. U kunt ook het online inschrijfformulier invullen via door hier te klikken. Uw inschrijving wordt dan direct verwerkt op de deelnemerslijst. Telefonisch aanmelden kan bij Bertus Groot op telefoonnummer 072-5743731. Inschrijvingen op de wedstrijddag zelf worden niet verwerkt en de organisatie behoudt zich het recht voor u in een andere groep in te delen. Op bovengenoemde website van onze club vindt u aanvullende informatie over ons toernooi.
 
Namens het organisatiecomité,

Bertus Groot .Exuperry Mwenedata
031

Oud en Nieuw toernooi groot succes!

In een volgepakt Huygenwaard college streden op 28 december 2010 zo’n 80 dammers uit het hele land in verschillende klassen om de titel sneldamkampioen van het traditionele Oud en Nieuw Toernooi van SNA.

Vooraf werd het toernooi geopend door wethouder Dickhoff van de gemeente Heerhugowaard. Hij gaf aan toch ook wel gegrepen te zijn door de damsport en dat het een enorm spannend en tactisch spel is en dat het vooral leuk is dat het in de gemeente Heerhugowaard zo leeft. De openingszet werd door hem verricht bij Mitchel Mensinga, die hem vooraf in zijn oor had gefluisterd wat het moest worden... (34-29) (beelden komen nog).

Hierna kon het toernooi losbarsten en was al snel het geklik en geklak van de stenen en klokken te horen, die in een moordend tempo werden voortgejakkerd. Er werd gebikkeld, gezweet, gesteund, gevochten, gezucht, gehuild, gejuicht, maar vooral veel plezier beleefd op dit spannende toernooi. De klok was de ultieme vijand en menig dammer is door hem verslagen. “Valt de vlag, dan is het over”, waren de woorden van arbiter Cor Verdel onverbiddelijk. Gelukkig heeft hij niet echt hoeven ingrijpen en is alles in gemoedelijkheid verlopen.

Erg leuk was het ook om te zien hoe een aantal oud-leden weer de moeite hadden genomen om weer eens aan een toernooi mee te doen. Super!

De deelnemers werden in principe op rating over de verschillende klassen verdeeld met een aantal uitzonderingen voor jeugdleden die een hele snelle groei doormaken. De partijen moesten worden afgerond in 5 minuten en 3 seconden per .

In de jeugdklasse was het tot op het einde spannend! Er werd fanatiek gespeeld en tussen de rondes door hadden ze een heleboel lol met elkaar. Uiteindelijk werd Tim Karman eerste, Rick Hartman tweede en was de derde plaats voor Dana vd Wiele. Een bijzondere vermelding ook voor René Emmaneel en Vince vd Wiele die net naast de bekers grepen! Alle jeugdspelers kregen wel een mooie medaille als aandenken mee naar huis. Allemaal enorm gefeliciteerd! Klik hier voor detailuitslagen.

In de huisdammersklasse gevuld met wat oud leden en dammers in ontwikkeling werd enorm gepiept en gekraakt en werd onder de bezielende leiding van de tafelcaptain Maarten van Kampen strak gewerkt aan het volgen van het rondeschema. Winnaar in deze klasse werd Guido Mul, tweede Frans Groot, derde Kevin van Langen (vorig jaar de winnaar), vierde werd Frank Aarts en de vijfde plaats werd ingenomen door Tycho Berndt. Ook hier niets meer dan lof en hulde! Klik hier voor detailuitslagen.

In de tweede klasse werden oude vetes uitgevochten (“ik kom om punten te pakken van een SNA-er” of “ik wil alleen maar winnen van Bertus Groot”), maar ook nieuwe vriendschappen gesloten. Dit alles onder de leiding van tafelcaptain Dick Dam. Deze klasse was echter ook gevuld met talent dat dan natuurlijk ook direct met de prijzen naar huis gaat: eerste werd Ali Fthallia, tweede Steven den Hollander, derde Barbara Graas, vierde de altijd sterk spelende Jan Hania en vijfde Wagid Hosain. Allen de complimenten voor het mooie spel wat ondergetekende van nabij heeft kunnen meemaken. Klik hier voor detailuitslagen.

In de eerste klasse was het aanstormend talent verzameld, aangevuld met dit jaar opvallend sterk spelende dammers en de altijd constant spelers. Dit was ook de klasse waar tafelcaptain Jan Groeneweg gaandeweg het toernooi het grip op de spelers kwijt raakte doordat pauzes voor het nuttigen van consumpties geeist werden waardoor Jan – altijd wel te porren voor een versnapering – al gauw in al zijn goedheid toegaf. Met als resultaat dat deze klasse natuurlijk prompt wat rondes achterliep als laatste klaar was. Hoe het ook zij: de lol was duidelijk, maar ook het resultaat telde. Eerste werd good-old Rien Veenstra, tweede coming man Ritchie Wijnker, derde Jan Jacobs gedeeld vierde/vijfde werden Dave Bleeker en Sander Spaans. Ook kregen alle jeugdleden in deze klasse een medaille als aandenken. Klik hier voor detailuitslagen.

In de hoofdklasse werd het al een stuk serieuzer, maar hier werden dan ook partijen op hoog nivo gespeeld waarbij de hersenen bijna overuren maakten. Zo af en toe was er ook letterlijk en figuurlijk wat stoom waarneembaar, doordat de individuele prestaties wat tegenvielen. Hier werd ook mentaal een strijd geleverd; een verliespartij dreunde in de volgende ronde nog door. Af en toe was er hier ook sprake van een haperende klok om het nog wat spannender te maken. De van te voren torenhoge favoriet  Jasper Lemmen ging ook met de hoofdprijs naar huis. Tweede werd Bas Messemaker die ook een sterk toernooi speelde. De derde plaats werd ingenomen door Ivo de Jong die de juiste partijen wist te winnen en de rest rustig uitspeelde. Richard Mooser nam met zijn gedegen spel de vierde plaats in en Mike Koopmanschap werd knap vijfde. Voor de annalen wil ik nog opmerken dat ook de zesde plaats van Steven Wijker ook zeer goed is. Klik hier voor detailuitslagen.

Graag wil ik hierbij nogmaals de organisatie bedanken voor hun inzet: Gerda, Margreet, Co, Coen, Erik, Bertus, Co en arbiter Cor Verdel (en vrouw). Zonder jullie was dit niet gelukt!

Al met al was het een bijzonder geslaagde dag waarbij iedereen tevreden naar huis kon gaan. Hoewel... een grote groep besloot nog de lokale chinees te bestormen (die meteen zijn deuren sloot waardoor een adere chinees werd overrompeld) en hierna nog het nachtleven van de stad in te duiken. Het schijnt nog lang onrustig te zijn gebleven.

VIDEO EN DERGELIJKE VOLGT NOG!