Coach: Jan Algra

Stand

Speelschema

SNA 3 begint sterk

Het is altijd weer afwachten hoe het team van topcoach Jan "de Van Gaal van het damspel" Algra aan de start verschijnt. Dit keer had hij zijn tegenstanders van Zaanstreek 3 ingeschat en gemeend het te moeten doen met Frank, Co en Willem. En uiteraard geeft hij dan zelf het goede voorbeeld door op bord 1 te gaan zitten. Voor de duvel niet bang en vol erin! En zo was het ook...

Vanwege het te verwachten vuurwerk hadden de bobo's besloten om ze af te zonderen van de rest van de damgemeenschap en ze in een apart lokaal te laten spelen. Hiermee werden vlammen in de pan in de vorm van iets te enthousiaste fans van de harde kern van de SNA 3-hooligans vermeden. Helaas kon toch niet voorkomen worden dat er schijnbaar dusdanig veel spanning op deze wedstrijd stond dat de politie later op de avond even kwam buurten, maar dat bleek achteraf geheel loos alarm ;-)

Dan de partijen. Tsja, veel heeft deze verslaggever er zelf niet van meegkregen. Wel zag hij dat het op alle borden spannend was en dat de strijd niet werd geschuwd. Veel klassiek en dan weer afwijken. Willem, Jan en Frank wisten er een mooie remise uit te slepen en dus moest de senior van het stel - Co - dan maar voor de 5-3 overwinning zorgen. Dat werd uiteraard met de gehele aanhang gevierd en voorzichtig begint Jan al wat ruimte in de prijzenkast te maken, want hij voelt dat er dit seizoen wel eens iets moois kan gaan gebeuren.

IMG 0127