Coach: Jan Groeneweg

Stand

SpeelschemaHDC ontsnapt met punt

Coach Groeneweg stond op scherp, zijn team moest vanavond vol aan de bak om de punten binnen te halen in de Ereklasse. Helaas moest Mitchel verstek laten gaan, maar Jan had een prima vervanger achter de hand: Ivo de Jong.

IMG 1562

Ivo heeft qua onderlinge treffen tegen Losseni waarschijnlijk een positief saldo, maar dat moest vanavond maar weer eens bewezen worden. Onder het toeziend oog van zijn leerlingen (hij geeft normaliter les aan senioren) wist hij voordelig uit de opening te komen en geforceerd een schijf te winnen. Dat is meestal voor Ivo voldoende en ook nu kon Losseni geen goed antwoord vinden op onze krachtpatser.

Jan had het pittig lastig tegen Adrie de Jong die met sterk counterspel steeds de venijnige zetten van Jan wist te omzeilen. Het leek af te stevenen op een interessant en ingewikkeld oppositie eindspel, maar ook hier kon niet 1 van de spelers het beslissende voordeel vinden en is remise een prima uitslag!

Op bord 2 trof Theo een heel sterke tegenstander in Jasper Hengefeld (oud jeugd WK speler). Theo kreeg zijn favoriete spel op het bord, maar Jasper liet zien dat hij dit ook prima beheerst. Theo moest zelfs links en rechts wat schijven offeren om een doorbraak te forceren, maar wist met slim spel de schade te beperken en remise was ook goed.

IMG 1563

Roy nam tegen Ed van der Vlies al vroeg een voorpost en koos mooi voor de aanval. Ed verdedigde echter als de beste en kreeg door een slimme wending zelfs wat voordeel en wist dit tot op het einde goed uit te buiten. 

De einduitslag werd 4-4 en hier waren beide coaches prima over te spreken. Er is toch een bijzondere band tussen onze clubs en dat hebben we zo netjes in stand gehouden ;-)

do 18-12-2014      SNA   -    HDC Den Helder    
4
-
4
   
   Ivo de Jong (1366)  -  Losseni Savané (1237)    2 - 0 1  
   Theo Tesselaar (1176)  -  Jasper Hengefeld (1014)    1 - 1 3    
   Roy Coster (1051)  -  Ed van der Vlies (1172)    0 - 2 4  
   Jan Groeneweg (1132)  -  Adrie de Jong (1074)    1 - 1 2  
     

De leerlingen van Ivo aan de het dammen

 IMG 1568