Coach: Jan Groeneweg

Stand

SpeelschemaMooie overwinning SNA 1

Na de dramatische nederlaag van SNA 2 tegen Zaanstreek 1 van afgelopen zaterdag gingen we vol goede moed op maandag weer naar Zaandam.

De vaste krachten Mitchel en Roy waren verhinderd, maar met de invallers Guido en Ivo zagen we van te voren kansen op een overwinning.

Theo verraste Martijn Berends in de opening al met een zetje, wat schijfwinst betekende. Toen hij even later een tweede schijf ging verliezen gaf hij de pijp aan Maarten en stonden we voor met 0-2.

Ivo wist een doorbraak voor 1 schijf te creëren, maar tegenstander Paul Teer had de vangstellingen klaar staan en werd het gewoon remise.

Guido speelde tegen Wout Rijs zijn bekende spel, een ruiltje hier, een onverwachte zet daar en ineens stond hij warempel vrij goed. Wout bleef alert en vond de remise.

Jan Groeneweg speelde tegen de dame Barbara Graas, al decennialang een sterke speelster, dia al vele dames-NK-deelnames op haar naam heeft. Jan had geen ontzag voor haar, trok ten aanval en wist met enkele subtiele krachtzetten een winnende stand op het bord te toveren.

Waarmee het 2-6 werd en wij tevreden huiswaarts gingen.