Coach: Jan Groeneweg

Stand

SpeelschemaTopper in evenwicht

Als 020 op bezoek komt, dan weet je dat het er om gaat. De grootmacht uit de hoofdstad moet ten koste van alles een keer van de titel worden afgehouden. Onze vlaggeschip doet het op zich prima in de provinciale Ereklasse, maar het zou zo lekker zijn om weer eens kampioen te worden. Gewoon weer eens lekker te kunnen opscheppen met een Beker en een flesje in de hand. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Grootmeester Hein Meijer kent onze spelers ondertussen van binnen en van buiten en heeft zijn teammaten natuurlijk vooraf ingefluisterd wat de beste strategie zou zijn tegen elke tegenstander. Wat zou onze topcoach daar tegenover kunnen zetten? Boeren nuchterheid! "Kijk, zij denken te weten hoe wij spelen, dus verwachten ze dat wij anders gaan spelen, maar omdat zij denken dat wij dat denken, zullen we dus gewoon doen wat we normaal ook altijd doen... niets!"

Met een lekker bakkie leut naast het bord kon de wedstrijd beginnen. Ik heb geen partij gezien, maar ik meen dat de uitslagen voor zich spreken... We gaven geen duimbreed toe en hielden elkaar perfect in evenwicht. We waren even sterk als 020. Of was het nou andersom? Hoe dan ook, het zal straks op bordsaldo aankomen, dus de komende potten moeten met 8-0 worden gewonnen...

1 Ivo de Jong – H Meier                 1-1(4)
2 Mitchel Mensinga – R Geurtsen 1-1 (3)   
Th Tesselaar – J P Drost                 1-1  (1)
G Verhagen – G Tigchelaar            1- 1 (2) 
20151126 201930