Coach: Jan Groeneweg

GELIJKSPEL VOOR DAMMERSVIERTAL TEGEN 020

Na de voorafjes van de match Georgiev-Ndjofang,  een jeugd- gevolgd door het normale WK was het eindelijk zover waar de damwereld reikhalzend naar uit had gekeken de wedstrijd om de Noord-Hollandse titel tussen de uitgesproken favorieten namelijk wijzelf en de Mokumers.

Omdat er een uiterste inspanning wordt gevraagd voor deze krachtmeting besloot de niet topfitte coach Jan Groeneweg zijn plaats af te staan aan Guido. Op onze club weet iedereen dat Guido er altijd zin in heeft dus dat was geen enkel probleem.

Op bord drie moest Theo het opnemen tegen globetrotter Jan Pieter Drost. Het ging niet helemaal goed met de terrier uit Tuitjenhorn want hij kwam allengs in een slechte stand terecht. Gelukkig voor Heerhugowaard en omstreken beging JP een onnauwkeurigheid en kon Theo middels een offer te stand in evenwicht brengen.

Onze grootste hoop op een overwinning was gevestigd op bord vier waar Guido de strijd aanging tegen Gerrit Tichelaar. Onze te elfder ure geregelde invaller zocht zijn kansen in de omsingeling. Wachten op een fout maar die kwam niet. Helaas, jammer, remise.

Mitchel speelde tegen Rob Geurtsen die bekend staat om zijn appeltje eten tijdens de partij. Als surprise had hij daar een zak pinda’s aan toegevoegd. De womanizer van Wuhan leek aardig grip te krijgen op de stand maar de genadeklap bleef uit.

Ikzelf moest weer eens tegen Hein Meijer. Normaal gesproken vriend maar nu vijand. Hein feliciteerde mij nog wel met mijn verjaardag maar was niet van plan om daar nog wat aan toe te voegen. Ik had het aardig zwaar en had mijn hand boven een schijf waarmee ik de partij direct zou verliezen. Uiteindelijk werd het een niet al te moeilijke remise.

Een gelijkspel dus en blijft de spanning ongekend hoog in deze klasse.

20151126 201930