Schooldammen

Informatie

DAMVERENIGING SNA HEERHUGOWAARD

F.H.A.Groot Aan de directeuren en teams

Hemelboog Buiten 7 van het basisonderwijs in de

1705 TP Heerhugowaard gemeente Heerhugowaard

06-46377089

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

betreft : schooldamtoernooi 2017

datum : 6 november 2016

Geachte dames en heren,

Het schooldamtoernooi Heerhugowaard komt er weer aan. Dit jaar voor de 30e keer. Vorig jaar deden er ruim 150 kinderen mee aan dit gezellige en spannende toernooi. Omdat op steeds meer scholen damlesssen worden gegeven, was het in 2016 heel erg spannend met de PJ Smit opnieuw als kampioen bij de pupillen en bij de welpen. De Zonnewijzer werd later echter kampioen van Noord Holland bij de pupillen!

Wij rekenen op hetzelfde grote aantal deelnemers als vorige jaar en hopen van alle basisscholen van Heerhugowaard een of meer teams te mogen begroeten.

Het damtoernooi wordt ook dit jaar gesponsord door het Huygenscollege. De gemeente Heerhugowaard steunt het toernooi van harte. De prijsuitreiking wordt daarom altijd door een van de wethouders gedaan.

We spelen met viertallen in twee leeftijdsgroepen. Pupillen voor kinderen uit groep 7 en 8. Welpen voor kinderen uit de lagere groepen. Een team mag bestaan uit meer kinderen, maar er spelen er per ronde steeds vier!

Iedere school kan met maximaal 3 teams per leeftijdsgroep inschrijven.

Het toernooi zal worden gespeeld op de ZATERDAGEN 14 en 21 JANUARI 2017,

in de aula van het C. Huygenscollege te Heerhugowaard van 13.30 uur tot ± 16.30 uur.

Het inschrijfgeld hebben wij gehandhaafd op € 5.00 per team, te betalen op de eerste wedstrijddag of voor aanvang op rekeningnr. NL31RABO 03869 39 772 t.n.v. penningm. SNA te Heerhugowaard onder vermelding van damtoernooi basisscholen 2017.

Alle deelnemers ontvangen op beide toernooidagen een drankje en bij afloop een herinnering.

De sterkste teams van de pupillen en welpen plaatsen zich voor het kampioenschap van Noord Holland.

Voor nadere informatie, eventuele training of trainingsmateriaal kunt u contact opnemen met Frans Groot tel. 06-46377089.

Wij verzoeken u uiterlijk 20 december 2016 bijgaand inschrijfformulier terug te sturen per email of gewone post.

met vriendelijke groet,

Frans Groot

zie ook: www.damclub-sna.nl

Inschrijfformulier

DAMVERENIGING SNA HEERHUGOWAARD

F.H.A. Groot

Hemelboog Buiten 7

1705 TP Heerhugowaard

tel. 0646377089

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INSCHRIJFFORMULIER SCHOOLDAMTOERNOOI 2017

De basisschool ..................................

schrijft hiermee in voor het schooldamtoernooi voor

het basisonderwijs in Heerhugowaard 2017.

De school neemt deel met :

................ pupillenteam(s) voor kinderen uit de groepen 7 en 8;

…………. welpenteam(s) met uitsluitend kinderen uit de lagere groepen.

Maximaal 3 teams per leeftijdsgroep.

Contactpersoon van de school is:

naam :

adres :

tel. :

datum :

handtekening directeur/contactpersoon van de school:

................………………………...

s.v.p. inleveren uiterlijk 20 december 2016 bij F.Groot via email of op adres.

Pj Smit opnieuw damkampioen

De PJ Smitschool heeft ook in 2017 weer het damkampioenschap van Heerhugowaard gewonnen. Bij de pupillen pakte Zonnewijzer 1 het zilver en Zonnewijzer 2 het brons. Bij de welpen ging het zilver naar De Vaart 1 en werd Columbus knap derde. Deze 6 teams mogen Heerhugowaard vertegenwoordigen op het provinciaal schooldamkampioenschap op 11 februari .

Bij de pupillen speelde PJ Smit met één team. Dit team had vorige week een goede basis gelegd en leek onbedreigd op de titel af te gaan. In de eerste ronde op de tweede zaterdag verraste Carrousel iedereen met een knap gelijkspel tegen PJ Smit en kwam Zonnewijzer 1 daardoor heel dichtbij. Zonnewijzer 2 had de tussenliggende week goed gebruikt en gaf geen punt meer weg in de race naar de superfinale. De Vaart 2 had moeite om op gang te komen, maar had vorige week voldoende punten gepakt om zich uiteindelijk toch als vierde te plaatsten voor de superfinale. Deze superfinale werd bloedspannend. De eerste ronde speelden alle teams gelijk. In de tweede ronde versloeg PJ Smit echter Zonnewijzer 1 overtuigend met 6-2. Zonnewijzer 2 won echter eveneens met 6-2 , van De Vaart. In de derde ronde moest Zonnewijzer 2 het hoofd buigen voor PJ Smit en wipte Zonnewijzer 1 met één bordpunt meer net over hen heen. Daarna moesten alle teams nogmaals achter de damborden om in een laatste finale te strijden voor de titel tussen 1 en 2 en de plaatsing voor Noord Holland tussen 3 en 4. Het werden weer spannende partijen maar het veranderde niets in de stand.

Bij de welpen deden maar liefst drie teams van de PJ Smit mee. Het eerste team ging ongeslagen aan de leiding en bleef dit. Het tweede team begon de tweede dag als gedeeld derde maar ging met twee gedegen overwinningen Columbus en hun derde team voorbij. Ook De Vaart 1 wist de tweede dag genoeg punten te pakken om door te dringen tot de superfinale. In de superfinale liet PJ Smit er gen twijfel over bestaan dat ze duidelijk de sterkste waren. Omdat De Vaart 1 in de eerste ronde wist te winnen van Columbus werden zij knap tweede net voor Columbus dat derde werd en het zeer jonge team van PJ Smit 2. Ook bij de welpen bracht de laatste definitieve finale geen verandering meer in de stand.

De overige teams speelden in de grote finale bij de pupillen en de welpen nog een volledige competitie om mooie bekers en natuurlijk om de eer. Bij de welpen werd De Vaart 2 ongeslagen eerste met 1 punt voorsprong op Carrousel. De Vaart 3 had net 2 bordpunten meer om de derde plek te grijpen voor de neus van Paperclip 1. Bij de pupillen werd Paperclip ongeslagen eerste met 1 wedstrijdpunt voorsprong op Vlindertuin. Carrousel werd in deze grote finale met een mooie eindspurt nog knap derde.

Eindstanden

Superfinale pupillen

1. PJ Smit 5

2. Zonnewijzer 1 3

3. Zonnewijzer 2 3

4. De Vaart 2 1

Superfinale welpen

1. PJ Smit 1 6

2. De Vaart 1 3

3. Columbus 2

4. PJ Smit 2 1

Grote finale pupillen

1. Paperclip 9

2. Vlindertuin 8

3. Carrousel 6

4. De Vaart 1 4

5. Zonnewijzer 3 3

6. Fonkelsteen 0

Grote finale welpen

1. De Vaart 2 8

2.Carrousel 7

3. De Vaart 3 5

4. Paperclip 1 5

5. PJ Smit 3 3

6. Paperclip 2 2