Schooldammen

Informatie

DAMVERENIGING SNA HEERHUGOWAARD

F.H.A.Groot Aan de directeuren en teams

Hemelboog Buiten 7 van het basisonderwijs in de

1705 TP Heerhugowaard gemeente Heerhugowaard

06-46377089

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

betreft : schooldamtoernooi 2017

datum : 6 november 2016

Geachte dames en heren,

Het schooldamtoernooi Heerhugowaard komt er weer aan. Dit jaar voor de 30e keer. Vorig jaar deden er ruim 150 kinderen mee aan dit gezellige en spannende toernooi. Omdat op steeds meer scholen damlesssen worden gegeven, was het in 2016 heel erg spannend met de PJ Smit opnieuw als kampioen bij de pupillen en bij de welpen. De Zonnewijzer werd later echter kampioen van Noord Holland bij de pupillen!

Wij rekenen op hetzelfde grote aantal deelnemers als vorige jaar en hopen van alle basisscholen van Heerhugowaard een of meer teams te mogen begroeten.

Het damtoernooi wordt ook dit jaar gesponsord door het Huygenscollege. De gemeente Heerhugowaard steunt het toernooi van harte. De prijsuitreiking wordt daarom altijd door een van de wethouders gedaan.

We spelen met viertallen in twee leeftijdsgroepen. Pupillen voor kinderen uit groep 7 en 8. Welpen voor kinderen uit de lagere groepen. Een team mag bestaan uit meer kinderen, maar er spelen er per ronde steeds vier!

Iedere school kan met maximaal 3 teams per leeftijdsgroep inschrijven.

Het toernooi zal worden gespeeld op de ZATERDAGEN 14 en 21 JANUARI 2017,

in de aula van het C. Huygenscollege te Heerhugowaard van 13.30 uur tot ± 16.30 uur.

Het inschrijfgeld hebben wij gehandhaafd op € 5.00 per team, te betalen op de eerste wedstrijddag of voor aanvang op rekeningnr. NL31RABO 03869 39 772 t.n.v. penningm. SNA te Heerhugowaard onder vermelding van damtoernooi basisscholen 2017.

Alle deelnemers ontvangen op beide toernooidagen een drankje en bij afloop een herinnering.

De sterkste teams van de pupillen en welpen plaatsen zich voor het kampioenschap van Noord Holland.

Voor nadere informatie, eventuele training of trainingsmateriaal kunt u contact opnemen met Frans Groot tel. 06-46377089.

Wij verzoeken u uiterlijk 20 december 2016 bijgaand inschrijfformulier terug te sturen per email of gewone post.

met vriendelijke groet,

Frans Groot

zie ook: www.damclub-sna.nl

Inschrijfformulier

DAMVERENIGING SNA HEERHUGOWAARD

F.H.A. Groot

Hemelboog Buiten 7

1705 TP Heerhugowaard

tel. 0646377089

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INSCHRIJFFORMULIER SCHOOLDAMTOERNOOI 2017

De basisschool ..................................

schrijft hiermee in voor het schooldamtoernooi voor

het basisonderwijs in Heerhugowaard 2017.

De school neemt deel met :

................ pupillenteam(s) voor kinderen uit de groepen 7 en 8;

…………. welpenteam(s) met uitsluitend kinderen uit de lagere groepen.

Maximaal 3 teams per leeftijdsgroep.

Contactpersoon van de school is:

naam :

adres :

tel. :

datum :

handtekening directeur/contactpersoon van de school:

................………………………...

s.v.p. inleveren uiterlijk 20 december 2016 bij F.Groot via email of op adres.

Geen Waardse scholen naar finale NK schooldammen

De aula van Huygenscollege in Heerhugowaard was zaterdag 8 april het toneel van de halve finale van het NK schooldammen 2017. Rond kwart over tien waren alle teams binnen, op twee na. De Tarissing uit Rinsumageest zat vast op de Afsluitdijk en de Bilalschool uit Amersfoort zat vast in de file voor de brug bij Koog aan de Zaan. Met een kleine aanpassing van het wedstrijdschema begonnen de wedstrijden keurig om kwart voor elf. Het zou een lange en volle damdag worden. De welpen gingen in een rond toernooi van 11 rondes uitmaken welke drie teams door zouden gaan naar de finale van Nederland en de pupillen hadden in het Zwitserssysteem 8 rondes om dit uit te vechten. Gelukkig kwamen de teams die in de files hadden gestaan nog net op tijd binnen en liep alles bij de tweede ronde volgens schema. De pupillenteams hadden duidelijk moeite met de wedstrijdklok. Voor velen was het de eerste keer dat ze met een klok speelden. Ze gebruikten veel minder tijd dan ze ter beschikking hadden. Na een paar rondes kon je al rap zien tussen welke teams het zou gaan. Bij de welpen ging halverwege de dag De Vogelweid uit Schagen ongeslagen aan de leiding . Het was echter een vertekend beeld omdat zij alle rondes hadden gespeeld en een aantal teams een ronde minder. Bij de pupillen was het De Kinderkring 1 uit Woubrugge die de leiding had. Het bleef echter tot de laatste ronde spannend wie eerste zou worden en wie als tweede en derde zouden eindigen. Het ging er om wie de langste adem had. Wie zich tot het laatste moment nog goed kon concentreren.

Om half vier, dus na 5 uur spelen, was de laatste en allesbeslissende ronde. Bij de welpen was De Tarissing opgeklommen naar de eerste plek met 16 punten. Zij verloren echter onverwacht van De Wingerd met 2-6. De Kinderkring 1 deed het bij de welpen ook uitstekend. Zij konden nog langszij komen in de laatste ronde maar dan moesten ze winnen van De Vogelweid die nog streed voor de derde plaats. Het werd een gelijkspel waardoor De Kinderkring 1 als tweede eindigde. De Boarne 1 uit Aldeboarn wist met een 6-2 overwinning op De Vaart uit Heerhugowaard heel knap de derde plaats te grijpen voor Pater Jan Smit uit Heerhugowaard dat in de laatste ronde niet wist te winnen van Kinderkring 2.

Bij de pupillen hoopte Zonnewijzer 2 uit Heerhugowaard nog op een verrassing tegen Kinderkring 1. De Woubruggers lieten dit echter niet toe. Ze wonnen heel knap met 6-2 en pakten daarmee definitief de eerste plek. Zonnewijzer 1 moest in de laatste ronde tegen Johannes Postschool uit Hazerswoude. Bij winst waren ze zeker van de tweede plaats. Het werd echter een gelijkspel. Omdat De Boarne ook bij de pupillen de laatste ronde wist te winnen, klommen zij naar de tweede plaats boven de Joh. Postschool dat derde werd. De favorieten uit Heerhugowaard: Zonnewijzer 1, Pater Jan Smit hadden met een vierde en vijfde plaats het nakijken. Ook de Ark uit Schagen lukte het net niet. Ze eindigden echter met evenveel punten als de PJ Smit op een verdiende 6e plaats.

Voor het eerst sinds jaren dus geen teams uit Heerhugowaard naar de finales van Nederland bij het schooldammen. Zelfs geen enkel team uit Noord Holland. Helaas, maar het is niet anders Met alle damtrainingen op scholen in Noord Holland zal het volgend jaar zeker beter gaan. Ondanks alles was het echter een heel geslaagde damdag in Heerhugowaard waar Pinky op het laatst nog binnenkwam om de prijsuitreiking tot een echt feest te maken.