Open Alkmaars Victorie Plaza damtoernooi

Op zaterdag 25 juni wordt in Alkmaar een damtoernooi gehouden waaraan 200 personen deel kunnen nemen. Deelname staat open voor iedereen, maar met name leerlingen van scholen en leden van damverenigingen in de regio worden aangemoedigd om mee te doen. Het toernooi wordt van  10.00 uur – 16.00 uur  gehouden in tennishal Victorie Plaza, Terborchlaan 311, 1816 MH te Alkmaar, gelegen aan de ringweg N9.    

Toernooi:                                                                                                                                  

Het toernooi wordt gespeeld in drie groepen, namelijk senioren, vrouwen en jeugd. Het is een blitztoernooi en het speeltempo is in alle groepen vijf minuten en drie seconden per zet per persoon per partij. Tijdens het toernooi is het Spel- en Wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

Elke groep speelt volgens het Zwitsers systeem, waarbij na negen rondes de nummers een, twee en drie en bij de jeugd specifiek in de categorieën  junioren, aspiranten, pupillen, welpen en benjamins worden bepaald. Jeugdspelers mogen echter ook spelen bij de senioren.          

Het jeugdtoernooi telt in de specifieke groepen mee voor de Noord Holland Jeugdcup.                                                                                   

Inschrijven:                                                                                                                                 

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier hiernaast of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en hiervoor krijgt u ook een lunchpakket, flesje water en een consumptie.  Het inschrijfgeld voor het jeugdtoernooi is € 2,00.                     

Prijzen:                                                                                                                                                                        

Voor de senioren en vrouwen is er voor de winnaar een wisselbeker en krijgen de nummers een, twee en drie een geldprijs. Bij de jeugd zijn er bekers beschikbaar. Bij gelijk eindigen op plaatsen die voor een geldprijs in aanmerking komen, wordt steeds een partij van drie minuten per speler per partij gespeeld totdat er een winnaar is.

Deelnemers: