Informatie

COACH: COEN JONG 

Ook dit seizoen neemt onze damclub weer deel aan de zaalvoetbalcompetitie van de Stichting Recreatievoetbal Heerhugowaard. Uitgebreide informatie over de competitie kun je vinden op de website www.recreatievoetbal.nl.
Onze selectie is een elftal en bestaat uit de dammers Ivo de Jong (keeper), Arnoud Rood, Dave Bleeker, Erik van Kampen, Guido Verhagen, Stan Brink en Timo Kuipers. De overige spelers zijn Benno van Straten (aanvoerder), Joost Ligthart (vriend van Benno), Ruben Kuipers (inderdaad de broer van) en Stanley Soosaipillai (vriend van Dave). 
De wedstrijden duren 40 minuten en vinden plaats in de Deimoshal en de Waardergolf. De meeste wedstrijden vinden plaats op dinsdag- of woensdagavond. Het complete speelschema vind je hieronder, maar kun je ook op de kalender zien op de website van onze damclub.
Via de website houden we jullie op de hoogte van onze verrichtingen en jullie kunnen onze prestaties verbeteren door ons team komen aanmoedigen. De toegang is altijd gratis!
team20122013
 
 sna M

Zaalvoetbalteam SNA kruipt naar top

Na de dramatische thuisnederlagen van de damteams van SNA 1 en SNA 2 in de nationale damcompetitie waren afgelopen zaterdagavond natuurlijk alle ogen gericht op het zaalvoetbalteam van SNA. Onder het toeziend oog van vele supporters (deze keer niet dichtbij het veld op de tribune maar hoog bovenin in de ereloge vlakbij de bar) werd er een verdiende 2-1 overwinning behaald op Stukadoorsbedrijf den Nijs. Hierdoor klimt het team naar de subtop en heeft het promotie in eigen hand!

In een bizarre competitie – het verschil tussen de koploper en de nummer acht is slechts zeven punten-  zijn er iedere ronde weer verrassende uitslagen en is er vaak een nieuwe koploper. Het zal mij dan ook niets verbazen als er hier ook sprake is van matchfixing! Deze ronde verloor de koploper en speelde een concurrent gelijk en derhalve was het een fantastische avond voor ons team.

SNA begon fantastisch aan de wedstrijd en net als bij het dammen liet het fraaie combinaties zien. De tegenstander wist zich hiermee geen raad en ging overtredingen maken. Marc scoorde dan ook al snel door een directe vrije trap  hard en laag door het midden binnen te schieten. Uit de volgende fraaie aanval maakte Timo er al 2-0 van.

Helaas liep Stanley hierna een enkelblessure op. Na weer een fantastische aanval verstapte hij zich toen hij wilde uithalen. Hij moest behandeld worden en kon niet meer verder spelen. Met een mannetje minder op de bank wisselde SNA noodgedwongen van tactiek, maar echt in de problemen kwam het gelukkig niet. Ik was namelijk bang dat in de slotfase de vermoeidheid zijn tol zou eisen, maar het was verbazingwekkend om te zien dat iedereen ogenschijnlijk fit het eindsignaal haalde.   

Deze wedstrijd was ook de afscheidswedstrijd van keeper Ivo de Jong. Na acht seizoenen trouwe dienst vond hij dat het tijd werd om te stoppen. Hij vindt dat zijn reactievermogen achteruit gaat, maar daar was deze wedstrijd weinig van te merken Hij verrichtte ook deze wedstrijd weer enkele belangrijke reddingen en was absoluut kansloos bij de tegentreffer. Ivo, bedankt voor de vele fraaie reddingen en de punten die je voor ons team gepakt hebt!

Na deze belangrijke  overwinning klimt SNA naar de vijfde plaats en is de achterstand op de koploper slechts vijf punten. De competitie blijft dus enorm spannend.

Deze week speelt SNA een bekerwedstrijd. Op  woensdag 20 januari a.s. om 20.55 uur speelt het in de Deimoshal tegen het sterke Jan Sprenkeling Square. U bent hierbij van harte welkom!