Informatie

COACH: COEN JONG 

Ook dit seizoen neemt onze damclub weer deel aan de zaalvoetbalcompetitie van de Stichting Recreatievoetbal Heerhugowaard. Uitgebreide informatie over de competitie kun je vinden op de website www.recreatievoetbal.nl.
Onze selectie is een elftal en bestaat uit de dammers Ivo de Jong (keeper), Arnoud Rood, Dave Bleeker, Erik van Kampen, Guido Verhagen, Stan Brink en Timo Kuipers. De overige spelers zijn Benno van Straten (aanvoerder), Joost Ligthart (vriend van Benno), Ruben Kuipers (inderdaad de broer van) en Stanley Soosaipillai (vriend van Dave). 
De wedstrijden duren 40 minuten en vinden plaats in de Deimoshal en de Waardergolf. De meeste wedstrijden vinden plaats op dinsdag- of woensdagavond. Het complete speelschema vind je hieronder, maar kun je ook op de kalender zien op de website van onze damclub.
Via de website houden we jullie op de hoogte van onze verrichtingen en jullie kunnen onze prestaties verbeteren door ons team komen aanmoedigen. De toegang is altijd gratis!
team20122013
 
 sna M

Zaalvoetbalteam SNA blijft verrassen

Het zaalvoetbalteam van SNA blijft maar winnen! Door een verdiende 2-1 zege op het op de derde plaats staande sterke team van CoolAir Nederland / De Verse Kippen werd alweer de derde competitiezege op rij geboekt en hierdoor klimt het team naar een fraaie derde plaats. De nieuwe koploper Jan Sprenkeling Square heeft slechts vier punten meer en ook de nummer twee Sport 2000 Heerhugowaard (drie punten meer) is nog niet van ons af. De derde plaats geeft aan het einde van de rit recht op een beslissingswedstrijd om promotie naar poule B, maar misschien zijn we wel tot meer in staat!

Uitgerekend voor deze belangrijke wedstrijd waren er veel blessures en afzeggingen – van de totale selectie was minder dan de helft van het aantal spelers beschikbaar – en leek het erop dat ik deze wedstrijd voor het eerst alleen op de bank zat. Op het laatste moment kon gelukkig Falco Hoekstra nog als invaller worden geregeld zodat er in ieder geval nog een wissel beschikbaar was. Met een noodgedwongen aangepaste tactiek – behoudend spelen en op het juiste moment ‘gas’ geven – werd de wedstrijd begonnen en dit bleek uitstekend te werken. Na een mooie combinatie werd regisseur Marc Roeleveld vrijgespeeld en hij scoorde al snel. Helaas werd er na de aftrap even niet kort genoeg gedekt en kon de tegenstander direct doeltreffend uithalen.

Hierna begon de wedstrijd pas echt. De tegenstander had een optisch veldoverwicht, maar de betere kansen waren voor SNA. Na weer een fraaie combinatie kreeg de opnieuw sterk spelende Dave Bleeker een grote kans, maar hij twijfelde tussen een schot en een voorzet. Timo Kuipers was helaas net te laat om de bal alsnog binnen te schieten. Achterin had het team echter alles onder controle en hierin vervulde invaller Guido Verhagen ook een nuttige rol.

Onze nieuwe aanwinst Falco maakte een uitstekend debuut en probeerde het een aantal keer van afstand. Zeven minuten voor tijd had hij echter succes met een venijnig schot. De keeper kreeg de bal echter pas achter de lijn onder controle en gelukkig had de scheidsrechter dat goed gezien. Gelukkig bleef SNA hierna geconcentreerd en met ‘gochme’ voetballen. De tegenstander kon geen slotoffensief ontwikkelen en verder dan een kans in de laatste minuut kwam het niet. Opnieuw haalde het hele team ogenschijnlijk fit het eindsignaal en dat is wel eens anders geweest. ‘Never change a winning team’ zeggen ze weleens; gelukkig heb ik nog even tijd om hierover na te denken.

Op www.recreatievoetbal.nl vindt u uitgebreide informatie over de zaalvoetbalcompetitie. De volgende ‘finale’ vindt plaats op dinsdag 16 februari a.s. om 18.55 uur in de Waardergolf. We spelen dan tegen middenmoter L’Arcade en u bent hierbij van harte welkom!